Михайло Сеничак: “Кандидатом у Чернівцях я уже був. Можу бути тільки переможцем!”

Починаються вибори. Хто буде Чернівецьким міським головою?

Невже Михайло Сеничак?

Його ламали, ламали і не зламали. Він таки переміг у боротьбі з такими зубрами політики і олігархії як Насіров і їм подібні. Недавно повернувся до керівництва податковою службою Буковини. 

Чи буде Сеничак висуватися на посаду мера?

Про це його питає газета ЧАС.

 

-Михайле Ярославовичу, уже кілька лідерів громадської думки заявили, що було б добре, якби в цій виборчій кампанії взяв участь незалежний кандидат, який вміє і може організувати активну частину чернівчан для розвитку міста. Говорили про вас. Будете кандидатом?

– Кандидатом я уже був (сміється). За результатами голосування був і другим, і третім серед 12-15 поважних конкурентів. Але у виборах немає призових місць: для того, щоб ти міг реалізувати плани – потрібно перемагати!

Тому і звучить ваше прізвище…

– Якщо звучить прізвище в авторитетних колах, це мотивує. Відповідь на ваше питання дам на завершення цього інтерв’ю. Ви ж сказали, що хочете поговорити про минулі виборчі кампанії?

Так. Добре. Після підрахунку голосів у виборчій кампанії 2006 року (2 місце) ви сказали, що не програли, а просто не встигли виграти. Чому?

– 1. Тому що виборча кампанія була в один тур. Чимало достойних конкурентів «розтягнули голоси».

  1. На той час у Чернівцях була ще дуже велика частка виборців і керівників, вихована в умовах політичного патерналізму і не розуміла, що місто потрібно розвивати не тільки за вказівкою ЦК. На залишках радянського минулого… сталося те, що сталося.
  2. У кожній виборчій кампанії є дефіцит думаючих виборців.
  3. Шкода, що чимало розумних людей не тільки не беруть участі у роботі виборчих штабів, а навіть не йдуть голосувати.
  4. Яскрава, активна, цілеспрямована виборча кампанія крім підтримки в активної частини суспільства, викликала острах у консервативних колах.

– Погоджуюсь. То хто б мав це робити зараз. Кажуть, що у вас немає команди.

– На футбольному полі я уже граю за ветеранів 45+ (сміється). Гарний вік, коли намагаєшся максимально раціонально докладати зусиль для досягнення якнайкращого результату. У житті ж по-різному бувало: уже кілька раз потрапляв у новий колектив. Все ок! Приємно, що поруч є «люди з хребтом». Ще більш приємно, що є поруч цілеспрямовані, працелюбні, результативні… Якщо впізнаєте себе – прекрасно. Бо ж важко впевнено сказати, хто у кого в команді: вони у мене, чи я у них (сміється). Багато кому уже в цьому житті допоміг закріпитися у певних галузях, на певних позиціях. А лінюхам дав доброго пенделя і це теж яскрава характеристика щодо принципів формування команди.

– Що потрібно для успіху?

– 1. Кандидат має бути переконливим, зрозумілим, поміркованим, якщо хочете – прогнозованим.

  1. Команда має вірити у перемогу, надихати позитивом, знаходити зайнятість (завдання) для кожного, хто долучився. Кожен має знати, що йому робити під час виборчої кампанії і що він буде робити наступного робочого дня після перемоги.
  2. Перелік справ, які у Чернівцях потрібно зробити ще на вчора – очевидний. Якщо ви вмієте раціонально розпоряджатися наявним ресурсом, маєте здорові амбіції та добре здоров’я – я за вас проголосую.

– То ви будете кандидатом?

– (сміється) Кандидатом я уже був. Можу бути тільки переможцем! А для перемоги потрібно докласти чимало зусиль. Буду радитися з однодумцями. Ще поговоримо.  А для цього потрібно докласти чимало зусиль. Тож будемо радитися з однодумцями…

                                                        (далі буде)

 

peredplata