Владці та чиновники Буковини взяли за моду судитися один з одним

Не судіть… І несудимі будете

Політики, владці і чиновники Буковини взяли собі за моду судитися.

Судяться всі: від якогось скнари до голови міста, області, керівника депутатської фракції.

Нашу газету «Час» та мене особисто за всю журналістську діяльність подавали до суду 62 рази. Навіть сталася така оказія нещодавно в одному із Чернівецьких судів.

Газету «Час» і мене подали до суду якісь виродки з колишньої партії регіонів. Це був 59-й позов. А мені саме у ті дні виповнювалося 60 років.

І так сталося, напевне, випадково, що разом з газетою до суду ці московські виродки подали й мою доньку. Таким чином той суд став ювілейним для нашої сім’ї у мій ювілей.

Більше того, засідання суддя призначила на 25 жовтня. Саме на день народження. Далебі це також було  не випадковим та доволі містичним. Забігаючи наперед, повідомимо, що справа та розтягнулася на роки. І тільки у лютому цього року Судова палата №2 Верховного суду України поставила крапку у цій тяганині. Виродки програли, «Час», я і моя донька Ольга виграли.

Більше того, за цей час нас до суду подавали й московські попи та митрополити. І «Час» знову виграв справу. Хоча довелося пройти інстанції від районного аж до Верховного суду.

Хоч і цього разу ми виграли, але нервів, часу, здоров’я витратили чимало.

І так було з кожним судом. Адже газету судили для того, аби розорити, аби виснажити. Позови сягали мільйонів гривень. Якби ми програли якийсь суд з великими сумами, то газети «Час» не було б на Буковині. А мене особисто не раз прагнули й засудити до тюрми.

Після стількох судів я вже нікому і ніколи не бажаю судитися ні з ким. Тим паче, нікому не бажаю сидіти у тюрмі.

Але не всі чують те, що їм кажуть і бажають.

Суди Продана і Каспрука

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук лютою ненавистю ненавидить свого (міського) секретаря Василя Продана. Якби вони могли, то з’їли б один одного. Не можуть.

Тому подають до суду.

2018 року суд відсторонив Каспрука від посади голови за позовом депутатів.

У 2018 році суд відновив Каспрука на посаді.

Днями, у липні 2020 року, Верховний суд відсторонив Каспрука від посади.

Я собі уявляю, скільки витрачено часу, нервів і грошей на всю цю судову тяганину.

Все можна було б спрямувати на добрі справи. Наприклад, на ремонт доріг, тинькування облуплених стін міських будинків, латання балконів, які падають на голови людей.

Але ж бо ні. Наші очільники їздили у суди Вінниці, Києва, витрачали кошти, легковажили часом. А місто занепадало і валилося.

І кому яка користь з тих судів?!

Суд Каспрука з Чесановим

Завершилися суди мера з депутатом Анатолієм Чесановим. Вони тяглися майже три роки. Тоді Чесанов звинуватив Каспрука у неробстві, яке довело комунальне підприємство «Містобуд» до банкрутства. А ще стверджував, що Каспрук вкрав 1 млн 300 тис гривень.

Суди тривали роками, і був навіть Верховний суд України.

Каспрук ніби й виграв. Чесанов повинен би спростувати свої слова та покрити судові витрати.

Хтозна, чи щиро попросить вибачення у мера депутат? Швидше, ні.

А уявляєте, скільки ці суди забрали різних ресурсів. Результат від них нульовий.

Цікаво, кого ще з депутатів Олексій Каспрук не подав до судів?..

За цими, нібито пошуками справедливості у судах ховалося неробство і нехлюйство міської ради, мера, депутатів.

І воно їм було треба? Ні!

Бурбак проти Яринича

Якось будучи черговим кандидатом, депутат міської ради Михайло Яринич сказав у передвиборчій агітації, що Бурбак і Яценюк причетні до вирубки лісів. Минув рік. І Максим Бурбак згадав Яриничу наклеп. Подав до суду. Вимагає спростування. Ніби ліси від рішення суду виростуть, а ім’я Бурбака стане святим!..

Не буде цього.

НАБУ проти Івана Мунтяна

Ця справа про хабарі Мунтяна вже обростає різними чутками. Кажуть, що Мунтян вимагав 400 000 доларів США хабаря за те, що віддає в довгострокову оренду Юрію Кушніру санаторій «Брусниця». Отримав він (і це зафіксовано на відео) 180 000 доларів. Вже три рази суди відсторонюють Мунтяна від посади голови обласної ради.

Але ні засудити, ні виправдати його ніхто не може.

І кому це треба?!

Петро Кобевко

 

peredplata