Стрільба, перегони та вилучення цигарок на мільйон гривень – Чернівецький прикордонний загін

Стрільба, перегони, втеча та понад півсотні ящиків сигарет різних марок вилучених у пачкарів так, закінчилася доба на українсько-румунському кордоні для прикордонників Чернівецького загону.

Так, вчора, 5 жовтня, прикордонниками відділів «Фальків» та «Селятин» у двох випадках вилучили 53 ящики сигарет різних марок. Основну частину тютюнових виробів, а це 19 тисяч пачок сигарет, прикордонники вилучили на ділянці відділу «Селятин», використавши випереджувальну інформацію оперативних співробітників. Крім виявлених пачкарів, які покидали товар та вдалися до втечі, охоронці кордону знайшли схованку з тютюновою контрабандою, яку облаштували правопорушники. Про це інформує пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

Інший випадок зі стріляниною відбувся на ділянці відповідальності відділу «Фальків», що також на кордоні з Румунією. Тут прикордонний наряд поблизу загороджувального паркану виявив позашляховик. На вимоги прикордонників водій не реагував та направив свій автомобіль у бік стражів кордону. Після попереджувальних пострілів в повітря, військовослужбовці застосували зброю для зупинки автомобіля. Правопорушник продовжив рух, однак невдовзі зупинився з позашляховика вибігло кілька осіб, які вдалися до втечі. Згодом з’ясувалося, що в покинутому автомобілі «Mitsubishi Shogun» знаходилося 7500 пачок сигарет марки «Marvel».

Варто сказати, що номерний знак позашляховика не відповідав базам даних, і рахувався за іншим транспортним засобом. Про подію поінформовано представників Національної поліції та румунських колег.

Заходи з пошуку правопорушників тривають. За попередньою оцінкою вартість вилученого тютюну, в обох випадках, сягає понад 1 мільйон гривень.

Проте, хочеться зауважити, що це вже не перший випадок на Буковині, коли контрабандисти, щоб уникнути відповідальності ставлять під загрозу життя та здоров’я прикордонників.

 

 

peredplata