На Кіцманщині члени дільниці записували дані виборців, а в 204-ому окрузі відкрито агітували за Семенюка

На Кіцманщині члени дільниці записували дані виборців, а в 204-ому окрузі відкрито агітували за СеменюкаСпостерігачі від Комітету виборців України та Буковинського центру виборчих технологій станом на 17:00 представили звіт порушень по всім округам Чернівецької області. Найбільше порушень зафіксовано в 202 та 203 округах.

За 201 округом спостерігачі по дільниці в спортзалі Комерційного технікуму, що в Чернівцях, помітили, що при виході трьох членів ДВК для організації голосування за місцем перебування їм було видано по 82 замість 41 бюлетеня. Голова ДВК на зауваги спостерігачів повідомив, що що це він зробив свідомо, оскільки на дому голосують люди, які досить часто помиляються, псують бюлетені, а тому їм буде надано можливість проголосувати.

В 202 окрузі виявлено факт, коли двоє членів ДВК в селі Кліводин Кіцманського району збираються відомості про деяких виборців, які голосують. Кажуть, що то роблять, аби не забути.

В 203 окрузі у списку включили монахів та пацієнтів протитуберкульозного диспансеру. А на дільниці в селі Валя Кузьміна зафіксовано мікроавтобус із написом \”Вибори\”. За словами голови ДВК, цей автобус розвозив людей по домівках після голосування. Також голова ДВК повідомив, що перевезення виборців здійснюється з ініціативи кандидата в нардепи від партії регіонів Геннадія Федоряка.

В 204 окрузі в селі Миалкове сільський голова при вході до виборчої дільниці проводив відкриту агітацію за кандидата від партії регіонів Артема Семенюка. Навіть після складання акту про порушення представниками ВО \”Батьківщина\” та \”Свобода\” той продовжував агітацію.

А в селі Сербичани Сокирянського району сільський голова перебуває на виборчій дільниці в якості представника ЗМІ та здійснює фіксацію процесу голосування.

Про це повідомив заступник голови ЧОГО \”Комітет виборців\” Ігор Баб\”юк.

Підтвердили факти численних порушень і представники політичних партій, які зголосилися прийти на прес-конференцію. Бо запрошували усіх. Прийшли тільки керівник обласного штабу ВО \”Батьківщини\” Максим Бурбак, лідер місцевого УДАРу Роман Ванзуряк та один з лідерів місцевої Свободи Назар Горук.

Останній закликав буковинців відстоювати свій вибір до кінця і у випадку фальсифікацій виходити на вулиці до дільниць.

peredplata