Руслан Панчишин переконує, що в 204 окрузі вибори будуть визнані недійсними

В ніч на 27 жовтня 2012 року в м. Хотині Чернівецької області працівниками Хотинського РВ УМВС України було незаконно опечатано приміщення виборчого штабу в Хотинському районі кандидата в народні депутати України Панчишина Руслана Ігоровича, що знаходиться за адресою: м. Хотин, вул. Незалежності, 28а. Опечатування приміщення відбувалося без присутності кандидата та без надання будь-яких копій необхідних на те документів відповідно до чинного законодавства України.

Протягом часу блокування приміщення працівниками правоохоронних органів обшуку всередині проведено не було. На неодноразові звернення довіреної особи кандидата, щодо надання доступу до приміщення для можливості одержання сорока посвідчень спостерігачів, які знаходилися в приміщенні штабу, працівники міліції тільки відмовчувалися.

Внаслідок вчинених незаконних дій представниками правоохоронних органів було порушено виборче законодавство України, оскільки дані дії привели до блокування роботи виборчого штабу та неможливості видати посвідчення офіційним спостерігачам. Всі необхідні дії в приміщенні правоохоронцями повинні були бути вчинені до 8.00 год. ранку 28 жовтня 2012 року. Що відповідно не було зроблено. Як наслідок не надано можливість забезпечити офіційним спостерігачам їхніми посвідченнями, які на той час знаходилися в опечатаному приміщенні. В результаті чого кандидат в народні депутати України Панчишин Руслан Ігорович не забезпечив присутність на виборчих дільницях своїми офіційними спостерігачами, чим був незаконно обмежений своїм правом відповідно до ст. 78 Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо реалізації виборчого процесу та поставлений в нерівні умови виборчих перегонів.
Вищевказане порушення зафіксоване ОВК. Зараз приймаються всі необхідні заходи. Ми вважаємо, що такі незаконні дії є підставою для визнання виборів по 204 окрузі незаконними.

Про це повідомляє виборчий штаб кандидата в народні депутати України Панчишина Руслана Ігоровича в одномандатному виборчому окрузі № 204.

Світлина molbuk.ua

peredplata