Українські люди і кіцманські хруні

Українські люди і кіцманські хруніЩойно закінчилися вибори до Верховної ради України. Наші люди ходили голосувати. Бо ще досі сподіваються, що їхній голос щось важить у їхній державі, окупованій кримінальними антиукраїнськими елементами.

Майже 60 відсотків буковинців і бессарабців прийшли на виборчі дільниці і проголосували. Вони вкинули у скриньки бюлетені, аби не кидати каміння у міліціонерів і бомби у ненависних чиновників та партократів. Вони виявили свою волю. І ніхто не має права нею нехтувати.

Отож Чернівецька область на весь світ заявила, що ніякої партії регіонів на своїй шиї вона тримати не буде. Бо осоружна ця партія Буковині та Україні. Вибори у нас виграє Об’єднана опозиція на чолі з лідером Арсенієм Яценюком. Сорок відсотків буковинців віддали свої голоси за «Батьківщину». Ще майже 20 відсотків проголосували за «УДАР» Віталія Кличка і майже 10% обирають ВО «Свобода». Для партії регіонів у Чернівецькій області тільки 20 відсотків голосів залишилося. І то з великими фальсифікаціями, підкупами, залякуваннями та адміністративним ресурсом.

Пам’ятаю, як ще вчора губернатор області Михайло Папієв тішився, що на Буковині він одержить стовідсоткову перемогу. На всіх чотирьох округах будуть голосувати за висуванців партії регіонів. Папієв казав, що він виграє вибори з рахунком 4:0. Не виграв. Зараз рахунок за мажоритарними кандидатами становить 2:2. А за партіями — 70:20 на користь демократичних партій. Після такого ганебного невизнання порядні люди йдуть з гостей додому. Тому ті, хто з Києва сюди керувати приїхав, нехай їдуть назад. Пан Папієв зі своєю свитою вже повинен би спакувати валізи, подякувати людям за хліб-сіль, попросити прощення і податися туди, звідки прийшов.

Та чи чекатимуть там Папієва з відкритими обіймами?! Тут є сумнів. Бо він не тільки сам програв вибори, а й створив програш усій партії регіонів, яку знеславив, принизив і опустив, як у них кажуть, «нижче плінтуса». Чи можна було від цих «вторинних» регіоналів чекати чогось іншого? Ні. Вони всі походять з СДПУ(о). Отож і служать їй. Вони «первинних» регіоналів перехитрили, переграли і партію у них перехопили для користування.
Трохи покористувалися, задовольнили свої інтереси, які поставили вище партійних, і саму партію злили у політичний унітаз. Не вірите? То скажіть, чому всі висуванці партії регіонів на округах одержали голосів виборців на порядок більше за партію регіонів? Жоден з них не ідентифікував себе з цією політичною силою.

Навіть близький родич губернатора і голови партії регіонів в області скромно замовчував про свою приналежність до неї. Увесь адмінресурс на 204-му окрузі, де балотувався Артем Семенюк, був витрачений саме на нього. Навіть не пошкодували і не зважили на єдиного українського космонавта Леоніда Каденюка. У підсумку пасинок Папієва одержує майже 60 відсотків голосів виборців, а партія регіонів на цьому окрузі – майже втричі менше.
Подібна ситуація склалася в румуномовному окрузі.

Що там говорити, коли навіть політичні лузери від партії регіонів Михайло Бауер та Віталій Михайлішин одержують голосів у 2-3 рази більше за свою партію на тих округах, де переможцями виявилися не вони. Це означає, що регіонали на Буковині переслідували особисті інтереси, які нічого спільного не мають з партійними. І, як результат, з тріском програли вибори за багатомандатними округами. Вони скрізь одержали менше за ВО «Батьківщину» і більш ніж у три рази відстають від демократичних сил.

За такі результати, з дозволу сказати, треба нести відповідальність. Віталій Михайлішин сам себе зганьбив наніц*. Його вже непристойними словами називають на вулицях Чернівців. Бо невмілі іміджмейкери та політтехнологи відмили купу грошей і завалили йому виборчу кампанію. Кажуть, що на Михайлішина працювали політтехнологи, котрі у 2009 році нашкодили Арсенію Яценюку. Вони дуже далекі від специфіки міста, від людських стосунків, від розумних дій. Вони будували кампанію Михайлішину на паплюженні конкурента. Дуже шкода, що окремі чернівецькі журналісти та ЗМІ «повелися» на недолугі дії приїжджих штубаків*. І через те вкрили себе ганьбою на багато років.

Михайлішин програв. Програв тут і Фірташ. У 202-му окрузі програв Михайло Бауер, програли разом з ним Папієв, Азаров і особисто Віктор Янукович. За це треба нести відповідальність. Папієв мусить піти. Але перед відходом Михайло Миколайович, швидше за все, «помститься» на своїх підлеглих і доб’ється звільнення голів Кіцманської та Вижницької РДА Олега Унгуряна та Василя Ткачука. Останній заслужив собі зганьблене майбутнє. Він ще недавно зраджував «Батьківщину» і Юлію Тимошенко. Тепер він зрадив партію регіонів. Тому його політичний кінець повинен бути ганебним. Олег Унгурян вірою і правдою служив регіоналам. Але первинним. З вторинними есдеко-регіоналами у нього ніяк не складалися стосунки. Тому змушений відповідати. Знаючи пана Олега як людину честі, гадаю, він не буде чекати вигнання, а самовільно подасть у відставку. Тоді Папієв не зможе його звинуватити у якихось гріхах перед партією регіонів. І змушений буде сам відповідати за ганебний програш Михайла Бауера і партії регіонів у Кіцманському, Вижницькому, Путильському і Сторожинецькому районах. Низько кланяюся цим людям, котрі витерпіли тиск Бауера і регіоналів, не піддалися на спокуси у вигляді гречки і 150 гривень та не продали свій голос. Разом з цим змушений відзначити підлу зраду своїх родин, сімей, громад, колективів окремих кіцманських керівників сіл, шкіл, клубів, соціальних працівників. Перед виборами вони у районній газеті виступили з клятвами перед донецькою ордою у службі їй. Вони писали, чому разом зі своїми сім’ями будуть голосувати за партію регіонів. Вони ганьбили своїх предків і нащадків, вони зрадили свої села, рідних і близьких.

Тому заслужили, аби їхні імена були оголошені в газеті «Час». Аби люди знали, що поряд з ними живуть ті, хто у будь-який момент може переметнутися в інший бік, до іншої партії, яка є антиукраїнською. У минулому числі ми повідомляли про директорів шкіл, вчителів, котрі клялися у вірності партії регіонів. Сьогодні надійшла черга до голів сільських рад Кіцманського району.

Лужанська селищна голова, гонорова ґаздиня Наталія Катрюк зі своєю сім’єю зголосилася голосувати за партію регіонів. «З якого такого дива?» — дивуються лужанські люди. І задумуються, чи дозволяти їй надалі головувати в селищі.

А неполоківський війт Андрій Панчук навіть розродився компліментами на адресу цієї влади. Він «переконався, що нинішня влада ефективно працює, є стабільність, узгодженість. Тому я і моя родина підтримаємо на виборах 28 жовтня партію регіонів», — пише у районці селищний голова.

Хитрий багаторічний сільський голова з Берегомету Григорій Храпко дуже любить партію регіонів і її висуванців. Разом зі своєю сім’єю хотів голосувати за них. Потім з’ясувалося, що він є родичем депутата «Фронту змін», який не на життя, а на смерть бореться з цією антиукраїнською політичною силою. Чому ж тоді голова розписується за всю свою родину, за все село, яке не хоче голосувати за донецьких?

Сільський голова Брусниці дуже прикро вразив усю патріотичну громадськість краю. Іван Загарія раніше вважався патріотом. Був рухівцем, ходив на зібрання ВО «Свободи», мав дуже близькі стосунки з Конгресом Українських націоналістів. Не раз їздив на патріотичні національні зібрання, на батьківщину Романа Шухевича, Степана Бандери. І, як грім серед ясного неба, закликає всіх голосувати за партію регіонів. Аби це шляк трафив. Здурів чоловік геть!

Давидівський сільський голова Дмитро Прунчак співає осанну партії регіонів. Каже, що це Бог нам післав Януковича і донецьку владу. Ледь не закликає молитися на неї. Агій! Згинь, маро!

Іван Гатеж з Глиниці радіє від того, що є така влада донецька у нашій державі. І він її підтримує всім серцем. Від цих слів соромно стало всім глиницьким музикам. А з Івана, як з гуся вода.

Шипинський голова Василь Нявчук взагалі пустився берега. Він так любить владу партії регіонів, що готовий їй руки цілувати. І не тільки.

Про Лашківського сільського голову Івана Ванчуляка і його родину розмова окрема. Цей по-справжньому любить цю владу. І нехай цілує її куди хоче. Бо лашківські люди бачили владу партії регіонів… у білих тапочках.

У Нижніх Станівцях голова села Іван Гуля божився, що підтримає цю владу на виборах. Затуманився розум у чоловіка. Бо в селі мало хто підтримує партію регіонів. І чого це сільський голова пішов проти своєї громади?! Треба питати з нього. І суворого питати.

Замикає плеяду новоявлених любителів партії регіонів у Кіцманському районі сільський голова Хлівища Роман Руснак. Він зганьбив не тільки свою родину, сільську громаду, а й хлівищинських патріотів – воїнів УПА. Село це було, є і буде патріотичним. І ніколи не піде за партію регіонів, яка проти української мови, історії і культури, проти української нації, проти українських героїв.

Громада не простить цього хруням і ренегатам. Кожен одержить те, що заслужив.

(Далі буде)

Петро КОБЕВКО

peredplata