Стало відомо, хто буде новим главою Адміністрації Президента

Стало відомо, хто буде новим главою Адміністрації Президента\”У найближчий тиждень-місяць відбудеться зміна голови Адміністрації Президента. Найімовірнішими кандидатурами на цю посаду, на мою думку, будуть Хорошковський, Захарченко, Арбузов, можливо, Клюєв і Колобов. Найбільші шанси, на мою думку, зайняти цю посаду, у нинішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко\”. Про це ексклюзивно для інтернет-видання Новини України – From-UA повідомив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник

\”Льовочкін йде з цієї посади не тому, що він зробив щось неправильно – він, безумовно, залишається членом команди президента України – просто парламентські вибори в Україні ознаменували закінчення певного політичного періоду. Крім того, одним із принципів роботи президента є ротація кадрів. Тому, очевидно, що зміни вже назріли і в самому оточенні президента. Крім того, з Льовочкіним і президентом останнім часом пов\’язано декілька політично-олігархічних конфліктів в оточенні президента.

Льовочкіну дадуть хорошу і важливу посаду в команді президента, але, очевидно, посаду глави Адміністрації Президента він найближчим часом покине. І на мою думку, її найбільше шансів мають зайняти люди, наближені до президента, його молода команда. А більше всього шансів у Віталія Захаренко.

По-перше, цей чоловік з близького кола президента, з його так званої молодої команди, яка в свій час прийшла поступово в МВС, Міністерство фінансів, інші центральні ключові пости української влади і економіки. По-друге, до цієї людині президент демонструє безмежну, наскільки це можливо, довіру. Крім того, останнім часом показало, що керівництву АП потрібен чоловік, який залежить тільки від президента і який не втягнутий в якісь навколопрезидентські олігархічні ігри. Це людина, ім\’я якої не пов\’язують ні з одним олігархом, ні з одним кланом, який відданий виключно президентові.

Наступне – починається дуже складний і, швидше за все, конфліктний політичний період, до президентських виборів 2015-го року. І потрібен дуже чітка і послідовна людина, яка вміє віддавати команди і вміє стежити за тим, щоб ці команди беззаперечно виконувалися\”, – розповів From-UA Руслан Бортник.

peredplata