В рядах Об\’єднаної опозиції очікується ще сім тушок

В рядах Об'єднаної опозиції очікується ще сім тушокКрім батька і сина Табалових, які стали головними ньюсмейкерами в українських ЗМІ, відмовившись входить у фракцію «Батьківщина», під прапорами якої вони були обрані до Верховної Ради, є підстави вважати, що до них долучаться, як мінімум сім «опозиціонерів».

За даними Тиждень, у групу потенційних тушок можна віднести висуванця від «Фронту змін» Сергія Файермака, голови ради директорів ТОВ «Індустріальний метизний союз».

За часів губернаторства Василя Цушка в Одеській Файермак був членом Соціалістичної партії України, пізніше став одним із спонсорів «Фронту змін». Як співвласник «Стальканат», недавно був змушений виїхати за кордон у зв\’язку з наїздом правоохоронних органів. За даними Тиждень, у нього гарні відносини з представниками біло-синіх.

Також ряди «тушок» може поповнити Андрій Павелко («Батьківщина»). ЗМІ часто пишуть про нього як про особу, близьку до голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкулу. Опозиційні політики називали Павелко на виборах міського голови Дніпропетровська в 2010 році технічним кандидатом Партії регіонів.

До потенційним «тушка» ЗМІ відносять і Дениса Дзендзерського («Батьківщина»), який до недавнього часу був членом «Єдиного центру» міністра надзвичайних справ Віктора Балоги і в опозиційній діяльності не брав участь.

Також у цей список може увійти Людмила Денисова («Батьківщина»). Вона, за інформацією видання, має дуже тісні відносини з представниками ПР.

Крім того, у групу ризику можна віднести Володимира Шкварилюка («Батьківщина»). За даними видання, він досить легко здатний змінити політичну орієнтацію.

У свою чергу, Ігор Скосар («Батьківщина»), київський бізнесмен, має дружні відносини з багатьма впливовими фігурами Партії регіонів.

А Тетяна Донець («Батьківщина»), відома як колишня дівчина одного з лідерів київської Партії регіонів банкіра Василя Горбаля. За даними Тиждень, абсолютно байдужа до політичної боротьби.

«Аргумент»

peredplata