Буковинському регіоналу докинули 8 мільйонів на школу, яку він мав зробити ще три роки тому

Буковинському регіоналу докинули 8 мільйонів на школу, яку він мав зробити ще три роки томуУправління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації 4 грудня уклало угоду з СГК «Колос» на додаткові роботи по будівництву другої черги гімназії в смт. Красноїльськ Сторожинецького району вартістю 7,82 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перший підряд вартістю 9,43 млн грн. «Колос» отримав в липні 2008 р. і мав закінчити роботи до кінця 2009 р. Необхідність збільшити кошторис майже вдвічі зараз пояснюють потребою у «проведенні додаткових будівельних робіт, не включених у початковий проект, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту». В чому полягають додаткові роботи і які обставини спричинили необхідність у них – не зазначається, технічне завдання також відсутнє.

Тепер «Колос» повинен здати другу чергу гімназії до кінця наступного року.

Директором Сільськогосподарського кооперативу «Колос» є Георгій Березовський, депутат Чернівецької облради від Партії регіонів. Нагадаємо, раніше він був з Ющенком.ї, обирався депутатом від \”Нашої України\” до обласної ради, нагороджений званням Герой України Ющенком.

Окрім того, днями управління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації уклало ще одну угоду з тим же СГК «Колос» на реконструкцію солдатської їдальні в м. Сторожинець під дитсадок вартістю 4,76 млн грн.

До кінця наступного року фірма повинна реконструювати будівлю по вул. Гвардійській, 15 з переобладнанням її під дошкільний навчальний заклад.
Закупівлю провели за процедурою «закупівля у одного учасника», оскільки відкриті торги довелося тричі скасувати.

Спершу до участі було допущено менше двох учасників. Пропозиція СГК «Колос» тоді не була найдешевшою: ВКФ «Буковина» пропонувало провести реконструкцію на 250 тис грн. (або 6%) дешевше, однак пропозиція була відхилена з тієї причини, що подані учасником документи були не повністю прошиті. На другий тендер не подав заяв ніхто. На третій прийшов тільки «Колос».

Тепер підрядником за неконкурентною процедурою визначили саме «Колос», зокрема через те, що він двічі намагався взяти участь у конкурсі. Також в ОДА зважили «на звернення Сторожинецької міської ради», яка попросила, щоб роботи виконувала саме ця фірма. Окрім того замовник посилається на досвід фірми та наявність технічної бази.

Згідно з документацією попередніх тендерів реконструкція полягатиме у влаштуванні нової підлоги плиткою, ламінатом та лінолеумом, заміну покрівлі на металочерепицю, фарбуванні стін і стель, влаштуванні освітлення та комунікацій, теплої підлоги. Також мають зробити модульну котельню і поставити огорожу. Про закупівлю обладнання чи меблів не йшлося.

Джерело Наші гроші

Світлина з сайті облради

peredplata