Влада далі нищить історію, перетворюючи Україну на УРСР

Влада далі нищить історію, перетворюючи Україну на УРСРВикресливши Степан Бандеру і Романа Шухевича з тестів ЗНО-2013, влада в особі мінстра освіти перетворює Україну на УРСР. Таку думку висловив у коментарі Радіо Свобода історик, голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху Володимир В’ятрович.

Заява про реалізацію положень резолюції Ради Європи жодним чином не може пояснити того, що Міністерство освіти виключило з програми також питання про діяльність дисидентів і шістдесятників, зокрема письменника і політв’язня Євгена Сверстюка, художниці Алли Горської, літературознавця Івана Дзюби, поета Івана Світличного, зауважив Володимир В’ятрович.

«На жаль, ці дії вписуються в загальну політику перетворення сучасної України в УРСР, яку здійснює теперішня влада. А Дмитро Табачник займається, власне, перетворенням історії України в історію Української РСР. Відповідно, з цієї історії вилучаються усі особи, які боролися проти радянської влади. Щодо виконання якось резолюції, то жодна європейська структура не може вказувати тій чи іншій країні вилучати інформацію про боротьбу її народу за незалежність», – зазначив В’ятрович.

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація про те, що з програми ЗНО з історії України вилучено прізвища оунівців Степана Бандери та Романа Шухевича, а також низки відомих шістдесятників, а натомість додано прізвища Петровського, П’ятакова, Щорса, Хрущова.

Про це повідомляється на сайті ЦДВР.

peredplata