Нардеп Бурбак: \”Реорганізація книгарень к Чернівцях – забаганка окремих чиновників\” ВІДЕО

Нардеп Бурбак: "Реорганізація книгарень к Чернівцях - забаганка окремих чиновників" ВІДЕОСьогодні в приміщенні Чернівецької облради відбулася зустріч народного депутата Максима Бурбака з керівниками книгарень. На зустріч заздалегідь були запрошені й керівники обласної ради та ОДА. Однак голова облради бути не зміг і уповноважив начальника юридичного відділу облради Марію Єлєніч представляти інтереси ради. ОДА ж нікого на зустріч не прислала.

Ми ж, коли йшли на зустріч, по дорозі зустріли заступника голови облради Маніліча. Він кудись дуже поспішав з ради. На зустрічі його теж не було. Стосовно ж неявки представників ОДА, Максим Бурбак сказав, що за таке порушення закону, буде звертатися до прокурора області. Адже, згідно з законом \”Про статус народного депутата\”, керівник органу державної влади чи органу місцевого самоврядування зобов\’язаний бути присутнім на прийомі народного депутата особисто або уповноважити на це замість себе іншу посадову особу за погодженням з народним депутатом. Від ОДА нікого уповноважено не було.

А говорили на прийомі про книгарні. Адже, обласна рада і обласна адміністрація поспішають завершити всі процеси до 5 лютого, коли в Господарському суді м. Київ слухатиметься справа за позовом щодо незаконності рішення про реорганізацію книгарень.

На зустрічі були присутні також керівники книгарень \”Букініст\”, \”Лучаферул\” та \”Технічна книга\”. Вони стверджують, що книгарні пішли вже на збитки, дії обласної влади доводять їх до банкрутства, постачальники відмовляються співпрацювати. Керівники переконані, що після реорганізації з 8 книгарень залишиться не більше 3.

Народний депутат Максим Бурбак стверджує, що наміри влади зробити книжковий бізнес прибутковим сумнівні. Адже тепер є тільки видатки. Влада планує виділити 250 тисяч (50 тисяч у статутний фонд та 200 тисяч поворотної допомоги). Мають бути створені ще 3 штатні одиниці так званих менеджерів, на які потрібно ще щороку і 100 тисяч гривень зарплатні.

Він також повідомив, що буде оскаржувати рішення адміністративного суду щодо незаконності рішення облради про звільнення керівників книгарень або надасть ще додаткові докази.

– Мережа комунальних книгарень – прекрасно! Хай створять їх в районних центрах, а тоді на тому прикладі люди, які вміють реорганізовувати, будуть реорганізовувати книгарні і в Чернівцях, – каже Марина Лібанова, директор книгарні \”Букініст\”. – Але з тими книгарнями, яким це необхідно. Навіщо мені менеджер? Адже ми 20 років самі працювали, нічого не просили і своєю працею ми врятували книгарні.

Керівник юридичного відділу Чернівецької обласної ради Марія Єлєніч запевнила, що всім керівникам книгарень пропонувалось працевлаштування у новому підприємстві. Але надати документів, які б підтверджували її слова, не змогла. Запевнила, що вони є. Так само пані Марія змушена була визнати, що й проекту статуту нового підприємства у відділі немає. Його ОДА ще не подала на погодження в юрвідділ облради.

Директори книгарень ж заявили, що ніяких пропозицій роботи до них не надходило. Їм сказали звільнитися і стати на біржу праці.

Також в облраді не захотіли пояснити чи коментувати, чому ж так поспішають з ліквідацією. Марія Єлєніч зіслалась на норми чинного законодавства, що наразі багато питань є предметом судового розгляду і тому вона нічого коментувати не буде. Тільки наголошувала, аби керівники виконали рішення сесії щодо реорганізації. Представників ж ОДА, як ми вже повідомляли, на зустрічі не було.

На прийомі Максим Бурбак пообіцяв звернутися до реєстратора стосовно того, аби той не передавав справи про ліквідацію книгарень і про створення нового підприємства до 5 лютого, коли призначено справу до розгляду в Господарському суді Києва.

peredplata