На Буковині юнак викрав з будинку друга 15 тисяч гривень

Днями до міліції звернулася 40-річна чернівчанка та повідомила, що з її квартири зникли ювелірні вироби на суму 15 тисяч гривень та 20 доларів США. Провівши комплекс заходів спрямованих на розкриття цього злочину працівники карного розшуку Шевченківського райвідділу міліції затримали 15-річного жителя міста Чернівці. Як з’ясувалося юнак перебував у гостях доньки потерпілої та скориставшись відсутністю уваги господарів з серванту таємно викрав коштовності.

А за вчинення крадіжки комп’ютерної техніки з будинку жителя Сокирянського району працівники міліції затримали 16-річного знайомого сина потерпілого. Хлопцю вдалося непомітно винести з приміщення системний блок, монітор та дві клавіатури.

Наразі дії юнака слідчі кваліфікують за ч.3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Нажаль ці два злочини поєднує те, що вони скоєнні неповнолітніми. У більшості випадків за вчинення протиправних дій дітьми до відповідальності притягуються також їхні батьки.

Дорослим варто бути уважними до своїх дітей, приділяти їм більше уваги, цікавитись їхніми інтересами та вподобаннями і обов’язково знати коло їх друзів.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata