Знову агітація за Бойчука в медзакладі Чернівців ВІДЕО

Знову агітація за Бойчука в медзакладі Чернівців ВІДЕО1 лютого о 13:00 громадський активіст Василь Виноградов завітав до Чернівецької міської поліклініки №2, де на дошці оголошень побачив агітацію формату А3 за кандидата Тараса Бойчука від партії регіонів.

– Я завітав до кабінету №8 Завідуючої відділенням, і не встиг зробити зауваження по агітації на дошці оголошень, як помітив агітацію на робочому столі керівництва установи, – розповідає Василь Виноградов. – Моє зауваження викликало здивування у керівництва медзакладу. Пояснили, що це ж не агітація, а для ознайомлення. Попросив прибрати агітаційні матеріали, бо це є порушенням закону. Згодом завідуюча відділенням сховала агітацію під стіл. Тоді я попросив зняти агітацію з дошки оголошень, яка знаходиться одразу при вході до установи. Це також здивувало керівництво. Вони навіть зауважили, що я не маю права проводити фото-відео фіксацію працівників установи, бо вона знає закон.

Знову агітація за Бойчука в медзакладі Чернівців ВІДЕО
Знову агітація за Бойчука в медзакладі Чернівців ВІДЕО

ВІДЕО

Однак, як йдеться в законів України про вибори депутатів місцевих рад… (ст. 53), участь у передвиборній агітації забороняється у робочий час посадовим та службовим особам органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати чи кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови.

Окрім того, кандидатам у депутати, кандидатам на посади сільського, селищного, міського голови, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється у робочий час залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов\’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв\’язку, устаткування, приміщення, інші об\’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Нагадаємо, що це вже не перше повідомлення про агітацію за провладного кандидата в медзакладах міста.

peredplata