Проти лояльного до Януковича Ющенка повстали однопартійці

Проти лояльного до Януковича Ющенка повстали однопартійці14 обласних організацій партії \”Наша Україна\” вимагають скликати партійний з\’їзд та звинуватили Віктора Ющенка та його оточення у \”збереженні лояльності до влади Януковича\”. Про це йдеться в заяві партії, яка є в розпорядженні \”Української правди\”.

Там повідомляється, що за період з 29 січня по 5 лютого 2013 року відбулись засідання рад 14 обласних організацій партії \”Наша Україна\”.

\”Головним лейтмотивом засідань стала вимога до Президії негайно скликати партійний з’їзд, на якому проаналізувати причини кризи в партії, зробити кардинальні кадрові зміни в керівництві та відновити опозиційний курс \”Нашої України\”, – йдеться в заяві.

В партії переконані, що за статутом \”Нашої України\” цієї кількості парторганізацій достатньо для прийняття Президією рішення про скликання з’їзду партії.
\”Усі вищезгадані організації вимагають невідкладних дій щодо виходу партії з кризи та відновлення повноцінної діяльності \”Нашої України\”. Ради обласних організацій засуджують курс Ющенка та його оточення на розкол партії та збереження лояльності до влади Януковича та Партії регіонів\”, – йдеться в заяві.
Зокрема, Київська міська організація партії засудила нестатутні дії Ющенка щодо зриву засідання політради партії 26 січня.

Київська обласна організація запропонувала текст \”Універсалу партійної єдності\”, згідно з яким З’їзд має відбутись до 23 березня і всі кадрові рішення та питання курсу партії повинен вирішити З’їзд.

Текст \”Універсалу\” надіслано Ющенку та Бондарчуку для підписання.

Як відомо, 26 січня в Києві відбулися дві паралельні політради партії.

Бондарчук, який наразі очолює політраду, переконаний, що Ющенко цим самим порушив статут.

Джерело Українська правда

Світлина mignews.com.ua

peredplata