Ринжук мав бути сьогодні на волі

Ринжук мав бути сьогодні на воліШевченківський райсуд Черінвців випускав його під заставу в 250 тисяч гривень. Однак не склалося…

Шевченківський районний суд сьогодні, 5 лютого 2013 року, прийняв рішення випустити під заставу в сумі 250 тисяч гривень колишнього Генерального директора \”Калинівского ринку\” Івана Ринжука. Однак не склалося. За інформацією достовірних джерел БукІнфо, коли уповноважені особи пішли вносити згадану заставу за колишнього Гендиректора \”Калинки\”, правоохоронці повідомили про порушення чергової кримінальної справи – тому Ринжука, як мінімум, ще три дні триматимуть за гратами. Рішення про подальший варіант обмеження волі для затриманого службовця прийматиме суд. Боротьба триває.

За даними наших джерело, Іван Ринжук знову перебуває у Чернівецькому СІЗО, куди його повернули з Чернігова в середині січня цього року.

Нагадаємо, Ринжуку інкримінують привласнення майна в особливо великих розмірах. У кримінальній справі мова йде про 9 мільйонів гривень. Відповідно до статті 191. ч. 5 КК України, якщо вина Ринжука буде доведена в суді, то йому загрожуватиме покарання від семи до дванадцяти років. Крім того, згадана стаття Кримінального кодексу передбачає позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з кофіскацією майна.

Перше обвинувачення УМВС, щодо отримання Ринжуком хабара в $250 тисяч, Шевченківський райсуд відправив на додаткове розслідування. Наприкінці минулого року, майже день в день з відставкою з посади начальнка УМВС України в Черінвецькій області Миколи Харабари, Івана Ринжука етапували з СІЗО Чернівців до аналогчної установи в Чернігівській області.

Під час веб-конференції на порталі БукІнфо 24 січня прокурор Буковини Петро Коваль заявив, що проти Івана Ринжука порушено ще дві кримінальних справи, не назвавши за якими стаття ККУ і коли саме вони були порушені.

Джерело БукІнфо

peredplata