СБУ виявила привласнення бюджетних коштів при добудові Дністровської ГАЕС

СБУ виявила привласнення бюджетних коштів при добудові Дністровської ГАЕСУ січні ц.р. слідчим відділом Управління СБ України в Чернівецькій області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за повідомленням про привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах при добудові об’єктів інфраструктури Дністровської гідро-акумулюючої електростанції.

Співробітники УСБУ викрили факт незаконного привласнення у 2009 році коштів замовника будівництва ДГАЕС – ПАТ «Укргідроенерго». Шляхом завищення вартості матеріалів та робіт з монтажу охоронної огорожі території одного з об’єктів гідрокомплексу посадові особи приватних фірм, що виконували будівельно-монтажні роботи за договором підряду, протиправно отримали 640 тис. гривень – повідомляє прес-центр СБ України.

Інформація про кримінальне правопорушення внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попереднєю кваліфікацією за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

За визначенням обласної прокуратури матеріали кримінального провадження за підслідністю спрямовані до слідчого Управління УМВС України в Чернівецькій області для подальшого розслідування.

peredplata