На Буковині СБУ виявила привласнення майже 3,5 млн. гривень бюджетних коштів під час ремонту автотраси державного значення

На Буковині СБУ виявила привласнення майже 3,5 млн. гривень бюджетних коштів під час ремонту автотраси державного значенняУправлінням СБ України в Чернівецькій області розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного привласнення державних коштів у особливо великих розмірах.

Встановлено, що восени 2011 року Службою автомобільних доріг в Чернівецькій області було укладено угоду з підрядником – київською приватною фірмою, на виконання поточних робіт з ремонту ділянки автодороги державного значення на загальну суму понад 28,9 млн. гривень. Уже через місяць, на підставі акту виконаних робіт, підписаного виконавцем та замовником, з державного бюджету було перераховано обумовлену угодою суму.

Однак у ході перевірки, ініційованої СБУ, працівники Держфінінспеції області та незалежні експерти з’ясували, що під час здійснення ремонту дороги будівельники не дотримувалися технологічних вимог. Облаштування вирівнювального шару асфальтобетону траси в повному обсязі не виконано, в наслідок чого різниця у вартості реальних та заявлених робіт і матеріалів становить понад 3 млн. 414 тис гривень. Відповідальні посадові особи фірми-підрядника та служби автомобільних доріг, зловживаючи службовим становищем, внесли до актів виконаних робіт та фінансової документації завідомо неправдиві дані щодо обсягів ремонтно-відновлювальних робіт, внаслідок чого привласнили чималі державні кошти.

Слідчим УСБУ в Чернівецькій області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про дане правопорушення та наразі здійснюється досудове слідство за попередньою кваліфікацією за ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України – повідомляє прес-центр СБ України.

На Буковині СБУ виявила привласнення майже 3,5 млн. гривень бюджетних коштів під час ремонту автотраси державного значення

peredplata