Нардеп з Буковини проти введення спеціального мита на імпорт транспортних засобів середнього класу

Нардеп з Буковини проти введення спеціального мита на імпорт транспортних засобів середнього класуСпецмито на ввезення іноземних авто призведе до подорожчання автомобілів майже на половину, а українці будуть змушені купувати «вітчизняні» авто, насправді ввезені з Росії та азійських країн. Про це заявив народний депутат-буковинець від «УДАРу», Голова підкомітету з питань удосконалення Митного кодексу України Роман Ванзуряк.

«Уряд вирішив поповнити держбюджет за рахунок введення спеціального мита на імпорт транспортних засобів середнього класу. Для дорогих авто з великим об’ємом двигунів ставка не зміниться. Тому багатіїв ця новація не зачепить – нововведення не стосується елітних авто з об’ємом понад 2,2 тисячі куб. см», – наголосив Ванзуряк.

Спеціальне мито, впроваджене рішенням Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі, стане додатковим до нині діючого 10%-го мита на імпорт автомобілів. Таким чином, зазначив депутат, його введення призведе до збільшення вартості розмитнення авто з об’ємом двигуна від 1 до 1,5 тисячі куб. см. на 23-24 %, а транспортних засобів з об’ємом двигуна від 1,5 до 2,2 тисячі куб. см – на 46-47%.

«Уряд змушує українців відмовитись від можливості самостійно обирати автомобілі на користь тих, які урядовці називають вітчизняними. У такому разі, вони б самі мали показати приклад і почати замінювати свій елітний іноземний автопарк на авто вітчизняного виробництва», – сказав Роман Ванзуряк.

Депутат наголошує, що введення спецмита повторить ситуацію 2009-го року, коли такі заходи призвели до втрати майже півтора мільярда гривень, а українці будуть вимушені замість якісних європейських авто користуватися «вітчизняними» машинокомплектами з Азії та Росії, які надходитимуть у продаж нібито під маркою зібраних в Україні.

Про це повідомляє прес-служба обласного осередку \”УДАРу\”

peredplata