Буковинський «мажор» у парламенті б’є жінок

Буковинський «мажор» у парламенті б’є жінокУвесь світ облетіла ганебна для Буковини, Бессарабії і всієї України новина. Народний депутат Артем Семенюк, якого вибрали бессарабці Сокирянського, Кельменецького, Хотинського та Заставнівського районів, ударив кулаком в обличчя колегу Ірину Сех. Розбив їй окуляри, губу і набив добрячу ґулю.

Коли про негідний вчинок молодого чоловіка почали говорити скрізь: у парламенті, у ЗМІ, у дипломатичних колах світу, з’явилися різного штибу виправдальні прес-релізи Чернівецької обласної орга-нізації Партії регіонів та прес-служби самого депутата. Вони хотіли відбілити забіяку, котрий ударив жінку. Мовляв, у запалі бійки могло статися все. Але саме Ірину Сех Артем Семенюк не бив…

Заступник голови ВО «Свобода» Юрій Сиротюк вважає виправдовування Артема недолугим і нечоло-вічим вчинком. Якщо вже сталося, то міг хоча би вибачитися. Але й цього не робить «мажор».

— У депутата-мажора склалася неприємна ситуація. Він побив жінку, — коментує Юрій Сиротюк. – Сюди не треба вплутувати Олега Тягнибока, Андрія Тягнибока, Михайла Папієва, маму депутата… Він сам повинен відповідати. Будь-який чоловік, котрий вдарив жінку, повинен мати сміливість відповідати. Він же тепер каже, що не вдарив жінку, його кинули на жінку, затягнули, і він такий нещасний. Це проблема наших «мажорів». Спочатку вони роблять, що хочуть, а потім шукають вирішення. Він не мав би ховатися за якимись прізвищами. Він повинен мати сміливість і попросити вибачення у жінки привселюдно. В принципі, чоловік, який піднімає руку на жінку, втрачає гідність чоловіка… Семенюк розбив губу жінці, розбив їй окуляри. Таке можуть робити лише «мажорчики», які не вміють себе поводити. А тепер він шукає якогось «прикриття». Він хоче заховатись за Андрієм і Олегом Тягнибоками. Він має сам відповідати за свої вчинки.

Відповіді від Артема і партії ре-гіонів не забарилися. Усі вони були виправдальними. А якщо виправдовувався, то вже на 50 відсотків винен. Та навіть не в тім річ, що Семенюк і його партія почали спихати все з хворої голови на здорову.

У тій суматосі, яка була у ВР, все могло трапитися, і під гарячу руку чоловіків й жінка могла влізти. Тож справжні чоловіки повинні би чинити так, як їм моральним кодексом, вихованням велено. А саме: перепросити жінку, вибачитися, руку поцілувати, квітку подарувати. Насамкінець, не гріх у перший тиждень Великого посту й прощення попросити. Але ж ні, натомість Артем Семенюк став ще агресивнішим. Почав вимагати вибачення для себе… а не для жінки. Зовсім уже не по-чоловічому.

Його поведінку засудила і місцева «Свобода». Лідер буковинських свободівців Віталій Мельничук говорить про велику ганьбу, якою покрив себе і своїх виборців Артем Семенюк.

— Ми розгорнемо велику інформаційну кампанію щодо цього ганебного вчинку, — повідомив Віталій Мельничук. – Серед його виборців, на тих підприємствах, якими він керував і керує, за місцем його мешкання будемо розповідати про його поведінку. І, насамкінець, разом з виборцями ініціюватимемо проведення процедури відкликання такого, з дозволу сказати, депутата.

Напевне, зараз на кожну зустріч з виборцями разом з Артемом Семенюком повинні ходити міліціонери і кілька дужих свободівців. Не його охороняти. А жінок і дівчат охороняти від нього. Бо хтозна, що може збрести в голову цьому нардепові…

Петро КОБЕВКО

peredplata