Політолог розповів про план і пріоритети Кличка

Політолог розповів про план і пріоритети КличкаЛідер фракції УДАР Віталій Кличко, в якого найбільше шансів стати мером Києва, певно вирішив, що участь в київських виборах зменшує його шанси на перемогу на президентських виборах, проте це хибна думка, вважає політолог Олексій Голобуцький.

\”Я з цим не погоджуюсь. Я впевнений, що тут варто переломити ситуацію, адже це абсолютно нормально, що лідер опозиції стає мером міста, і з цього починає наступ на президентство\”, – цитує Голобуцького Gazeta.ua.

\”Мова не лише про амбіції Кличка, а мова йде про план, адже він виставив пріоритети. Мабуть, Кличко прийняв рішення, що не хоче розпорошувати сили на Київ, а хоче відбути лідером опозиційної фракції пару років, а потім вийти на президентську боротьбу, не маючи зайвого тла, у вигляді Києва\”, – висловив думку експерт.

Зокрема він наголосив, що саме Кличко є тим лідером, який може підняти киян на боротьбу, в разі необхідності: \”По всіх соціологіях – це Віталій Кличко. Він може підняти киян на боротьбу за свої права, проте варто пам\’ятати, що кияни найбільш забезпечені, а від того найбільш ліниві. Це аморфний клас, який виходить, коли дійсно стається щось погане. Потрібен, аби був реальний лідер, аби вони повстали\”.

Як інформував ZAXID.NET, 21 березня Верховна Рада спочатку провалила голосування про призначення виборів мера Києва і депутатів Київради на 2 червня. Згодом нардепи таки проголосували за це рішення в першому читанні.

Після цього нардеп Олександр Доній заявив, що опозиція домовилася з Партією регіонів і «здала» Київ. В УДАРі відповіли, що опозиція ніколи не здасть базовий для неї Київ.

Джерело

peredplata