Влада намагається не допустити виборів в Києві

Влада намагається не допустити виборів в Києві«Владі не вигідно аби вибори мера столиці та депутатів Київради відбулися 2 червня».

Про це заявив директор Центру зовнішньополітичних досліджень Сергій Пархоменко.

«Банкова буде робити все можливе, аби не допустити виборів у столиці. Очевидно, в Партії регіонів воліли б провести ці вибори в 2015 році після виборів президента. Мотивація такого прагнення очевидна – владі не потрібна опозиційна Київрада і опозиційний мер під час президентських перегонів. Щоб хто не заявляв, що посада мера – це формальність, що для влади перемога на мерських перегонах – це питання престижу і не більше, проте на Банковій чітко усвідомлюють, наскільки результат виборів може вплинути на події, які можуть відбутися під час президентських виборів».

«Не секрет, що найзначніші політичні акції відбуваються саме в столиці. Владі потрібна повністю ручна київська влада – і голова КМДА, і мер, і міська рада, щоб не допустити масових виступів населення в разі несприйняття ним, населенням, результатів голосування. Тому Банковій потрібна така влада в столиці, яка б змогла не допустити масових виступів, у якої не здригнулася б рука при забороні мітингів чи розгоні маніфестацій та притягнення їх організаторів до відповідальності. Треба враховувати, що опозиційна Київрада неприйнятних для себе результатів виборів-2015, скоріш за все, не визнає. А значить, не виключено, що цей орган місцевого самоврядування стане вагомим аргументом для опозиції в разі виникнення революційної ситуації в країні», – висловив свою думку С.Пархоменко.

«Попов – поки що оптимальна кандидатура для влади і навряд чи Олександра Павловича зроблять розмінною монетою в грі з опозицією. Єдине, на що буде згодна піти влада за нинішніх обставин – перенести вибори київського міського голови та Київради на середину літа або пізніше, щоб встигнути розробити дієвий план, що забезпечив її кандидату перемогу в столиці.

«Опозиції в цій ситуації виграє лише в тому випадку, якщо вона правильно використає протестний потенціал киян і зможе організувати акції непокори так, щоб їх пік прийшовся на квітень місяць. Тоді, за певних обставин, у опозиційних сил буде шанс схилити владу до компромісу. А компромісом для опозиції в цій ситуації можуть бути лише вибори в червні», – заявив директор ОПАД.

peredplata