Короткі підсумки “Рамштайну-3”

. Нові поставки зброї для України, які країни оголосили публічно:
🇺🇸 США виділяють пакет допомоги на 1 мільярд доларів. Він включає:
– 2 системи протикорабельних ракет “Гарпун”
– 18 гаубиць M777
– 18 транспортних засобів для пересування гаубиць
– 36,000 артилерійних боєприпасів
– Додаткові ракети для HIMARS
– Тисячі рацій захищеного звʼязку
– Тисячі приладів нічного бачення, тепловізорів та іншої оптики
– Інше спорядження
🇩🇪 Німеччина зобовʼязалась надати три додаткові РСЗВ + ракети до них.
🇸🇰 Словаччина оголосила про передачу гелікоптерів класу “Мі” + додаткові ракети до РСЗВ.
🇵🇱 🇨🇦 🇳🇱 Польща, Канада, Нідерланди та інші країни передадуть Україні більше артилерії та боєприпасів.
Ми не можемо зволікати з допомогою Україні – Остін на відкритті Рамштайну-3
Автор: Марина Ліщук 
Захід має посилювати військову підтримку України та не зволікати, адже ставки дуже високі – широкомасштабне вторгнення Росії ставить під загрозу безпеку Європи та світовий порядок, що ґрунтується на правилах.
Про це заявив перед третьою зустріччю у форматі Рамштайн глава Пентагону Ллойд Остін. 
 У Брюсселі розпочалася третя зустріч для підтримки України
Сьогодні ми тут через нашу непохитну рішучість забезпечити Україну тими можливостями, які їй терміново потрібні для самооборони, і я особисто вдячний за значну допомогу з безпеки, яку надала ця контактна група, але ми не можемо дозволити собі послаблювати її та втрачати темп – ставки дуже високі.
Він зазначив, що Україна переживає переломний момент на полі бою.
Після того, як Росія не змогла взяти Київ і зменшила своъ бойові цілі — або переоцінила свої бойові цілі, Росія перемістила свій фокус на Донбас, і ми не можемо недооцінювати виклик, з яким стикається Україна.
Росія використовує свої далекобійний вогонь, щоб спробувати подолати українські позиції, Росія продовжує безрозбірно бомбардувати суверенну територію України та безрозсудно ставить під загрозу українське цивільне населення. Тому ми повинні посилити нашу спільну прихильність до самооборони України, і ми повинні ще більше наполягати на тому, щоб Україна могла захистити себе, своїх громадян і свою територію. Але не помиляйтеся: неспровоковане вторгнення Росії становить не тільки небезпеку для України; це загроза європейській безпеці і порушення міжнародного порядку, заснованого на правилах, які захищають всіх нас, тому ми повинні продовжувати, щоб відповісти на цей виклик.
https://www.youtube.com/watch?v=q8QjkN7VlEc&t=6s
Саме це і роблять українські воїни і громадяни, вони рішуче, наполегливо і винахідливо захищають свою Батьківщину, надихнули всіх нас і потребують нашої допомоги. Остін повідомив, що США надали Україні гаубиці та Javelins, а також величезну кількість боєприпасів, БПЛА, гелікоптери Мі-17, протиартилерійські радари, тактичну техніку та радіоелектронне обладнання. 
Разом із нашими партнерами ми також навчаємо українські війська, і ми прагнемо робити ще більше. Ми надаємо захисникам України HIMARS та реактивні системи залпового вогню, і це значно підвищить можливості України, особливо в поєднанні з додатковими пожертвами Великобританії на ракетні системи стандарту НАТО.
https://www.online.ua/

peredplata