«Зелені» бунти на Буковині

Під час виборів голови Чернівецької обласної ради у 2020 році на Буковині стався розкол у партії «Слуга Народу». Четверо із 12 депутатів голосували проти свого висуванця. Згодом вони отримали відповідні посади за ренегатство. А голова фракції Володимир Жаровський тоді програв вибори.

Партія відповідно не відреагувала на зраду своїх членів. Не хотіли виносити сміття з хати.

Спливло 2 роки. Непокарані ренегати захотіли влади.

І днями вони обрали собі свою голову фракції Юлію Грицку-Андрієш. І усунули Жаровського. Обласна рада, де керує висуванець Папієва-Козака Олексій Бойко, перший заступник ренегат «зелених» Микола Гуйтор зробили цю інформацію публічною. Хоча вибори, як з’ясувалося згодом, були недійсними і з порушенням партійних норм та принципів.

Тоді вирішили, хоча трохи й запізно, завдати удару по відступниках сам Володимир Жаровський та голова  обкому СН нардепкиня Олена Лис.

Вони запланували збори на середу, 20 липня, де мали розглянути питання про внесення пропозиції щодо позбавлення мандатів:

  • депутата Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області Гнатюка Сергія Танасійовича,
  • депутата Чернівецької обласної ради Гуйтора Миколи Миколайовича,
  • депутата Чернівецької обласної ради Грицку–Андрієш Юлії Петрівни,
  • депутата Чернівецької обласної ради ГрушкаОлексія Олександровича,
  • депутата Чернівецької міської ради Чернівецького району Чернівецької області Просяного Олексія Валентиновича,
  • депутата Чернівецької міської ради Чернівецького району Чернівецької області Другановського Віталія Валерійовича.

Цих депутатів повинні би позбавити мандатів за народною ініціативою.

Коли ренегати побачили офіційні оголошення про збори, запищали мов щурі на кораблі, що тоне. Швидко вони знайшли ЗМІ, котрі розмістили їхні інтерв’ю, де мов недорізані кричали:

  • Не віддамо мандат.
  • Не маєте права відібрати мандат.
  • Ми будемо скаржитися президентові.

Так плакалися Другановський, Гуйтор і Просяний.

Але ніхто не зважав на їхні крокодилячі сльози. Раніше треба було думати. Тоді, коли голосували проти однопартійця на виборах голови обласної ради.

Тоді, коли спробували зробити переворот у фракції.

Тоді, коли грізно залякували народних депутатів-однопартійців Олену Лис та Григорія Мазурашу тим, що відкличуть їх з депутатів.

Казали мудрі буковинці: «Не рий яму на ближнього. Бо сам туди впадеш». Не Слухали мудрих ці відступники.

Могутній караючий меч над партійними зрадниками вже опустився на їхні голови.

І тут в останній момент з’явилась голова партії СН Олена Шуляк. Своєю владою, яку надав їй статут, вона зупинила рішення політради Чернівецької обласної організації. В останній момент знайшла виправдання своєму рішенню:

  • Ми неодноразово наголошували на тому, що процедура відкликання депутатів місцевих рад під час дії воєнного стану в Україні застосовується виключно щодо зрадників-колабораціоністів та корупціонерів, – заявила Шуляк.

 

Ренегати зраділи. Але не надовго. Через якусь годину-дві ця ж Шуляк своїм розпорядженням зняла з посади керівника Закарпатської обласної організації «Слуг Народу» Миколу Тищенка, у народі Коля-«котлєта». Під час воєнного стану. Якщо це так, то Коля або зрадник, або колабораціоніст, або корупціонер в законі. Тож за умовами воєнного стану Колю-«котлєту» повинні розстріляти або на років 15 впекти до тюрми.

Отож бо…

(Далі буде)

 

P.S. Поки плакалися і пищали ренегати у СН, а Олена Шуляк зупиняла рішення політради СН,на знак протесту та незгоди з ренегатством у партії та позиції голови, народний депутат Григорій Мазурашу прийняв рішення покинути лави «Слуг народу».

Жара не спадає…

 

peredplata