Осачук – всьо…

Довго і в муках народжувався указ президента Зеленського про звільнення голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука.

Ніяк не міг повірити президент, що Осачук уже пустився берега і творить чудеса на Буковині. Спочатку були кадри: нездалі, продажні, тупі та амбітні. Вони й довели Осачука до указу. І дуже добре буде йому, якщо не доведуть його до цигундеру.

Сам Осачук не міг впоратися зі своїм нарцисизмом, а його радники замість того, аби чесно про це говорити прямо ввічі, навпаки, підігрівали хворобливі амбіції.

Тепер вони всі у минулому.

Мені доводилося вже не одного і не двох голів заводити і виводити від левів під ОДА. Тому сприймаю цей процес як закономірний. Щоправда, за кожним, який виходить, трохи сумую. Бо встигаю звикнути до його добрих і поганих рис. Аби про Осачука не говорити погано і не мовчати, то скажу, що він таки мав у чомусь рацію та позитив. Останні дні у Києві доводять, що наші силовики зовсім не пухнасті та біленькі, а небезпечні та продажні. Осачук про це говорив прямо. На жаль, без доказів та аргументів.

Що ж, залишимо цю проблему вирішувати тому, хто прийшов після нього.

А прийшов Руслан Запаранюк. Людина не від партії «Слуга Народу», не від політичних якихось структур, не від силовиків, не від бандитів, не від корупціонерів…

Від банкірів. Може, саме таких нам не вистачало у дні війни?!

Хто зна?.. Час покаже…

А наразі це – людина Пишного Андрія (а не його тата, – ред.). Був керівником філії Ощадбанку.

Мав стосунки з партією «Народний фронт» і її лідером Арсенієм Яценюком. Через Пишного добре знайомий з Максимом Бурбаком. Тому закономірним може бути факт впливу цього політика на формування команди голови ОДА.

Чи матиме такий же вплив на Запаранюка мер Чернівців Клічук? Не впевнений…

Хоча сам голова у 2020 році балотувався на виборах до обласної ради саме від партії мера «Єдина альтернатива». Але його поставили 20-м у список партії. Це вже було місце непрохідне. А далі ще він був номером 6 на виборчому окрузі.

Ніби у насмішку над Запаранюком його ставили зумисне на передбачуваний програш.

Не міг п.Руслан цього не розуміти тоді. Тим паче, не може цього не проаналізувати тепер. Адже він у 2020 році був непізнаваним політиком і кандидатом, малоактивним і скромним, що у місцевій політиці веде заздалегідь до програшу.

За таких умов і таких місць у партійних списках на окрузі серед сотень кандидатів прохідними були тільки 2 кандидатури. Це – Василь Козак від АПУ і Ольга Кобевко від «ЄС».

Отож у ЄА Запаранюк не знаходив для себе ні мандату, ні політичного майбутнього.

Отже ідентифікувати голову ОДА з мером Чернівців не доведеться.

Тому боротьба, розпочата Папієвим-Козаком-Бойком проти ОДА і «Слуг Народу», триватиме й надалі.

Зараз повинні початися кадрові чистки. Але нагадаємо, що Запаранюк прийшов без команди, без партії, без депутатів. Він змушений буде шукати їх збоку. Інакше його чекатиме доля Осачука.

Швидше за все, за тим, чого не мав, буде звертатись до Бурбака. Тим паче, що Максим Юрійович з Андрієм Пишним раніше були у добрих стосунках. Вони навіть в один час разом ділили акції телеканалу ТВА. Також керуюча і спрямовуюча десниця над ними буде й земляка Арсенія Яценюка.

Отож Бурбак матиме можливість повністю відплатити Василю Козаку за свої біди на Бессарабії. А разом з ним і Папієву, і Бойку.

Нас чекають спекотні дні.

Аби не спалили вони один одного.

(Далі буде)

Петро КОБЕВКО

 

Хто такий Руслан Запаранюк

Народився 1974 року, село Нижні Станівці Вижницького району Чернівецької області.

У 1997 році закінчив Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича за спеціальністю «фізик, викладач».

У 2003 році закінчив Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «економіст з обліку та аудиту».

Працював на різних посадах у фінансовому секторі Чернівецької області. Із липня 2014 року до липня 2022 року — начальник філії Чернівецького обласного управління АТ «Державний ощадний банк України».

Засновник громадської організації «Буковинський оберіг», що працювала у сфері права. У 2020 році балотувався до Чернівецької обласної ради від партії «Єдина Альтернатива».

З 11 липня 2022 року — голова Чернівецької обласної державної адміністрації.

Одружений.

 

peredplata