Як у Чернівцях злодії-забудовники і банкіри намагаються вкрасти квартиру вдови

БУДІВНИЦТВО- КРАДІВНИЦТВО, Або як у Чернівцях злодії-забудовники і банкіри намагаються вкрасти квартиру вдови

До редакції газети «Час» люди звертаються як до останньої інстанції за правдою. Нам дуже шкода, що у цьому брехливому світі неможливо всім допомогти. Але все ж таки ми робимо все для того, аби на чисту воду виводити різного роду злодіїв та пройдисвітів. Повірте, у нашму житті їх ще дуже і дуже багато.

Цього разу до редакції звернулась жителька Чернівців вдова Аспазія Василівна Перова.

Вона каже, що вже оббила пороги чи не всіх інстанцій, обходила чиновників, владців, прокурорів, суддів, адвокатів… і ніде не може добитися правди.

  • Може ви допоможете, – каже Аспазія Василівна. – Бо вже мені нікуди йти. Хіба що у могилу. А там буду у Бога просити допомоги.

Далі вона вповіла свою історію біди і поневірянь.

Три роки тому Перова звернулася до забудовника – фірми «Інтергалбуд», аби купити квартиру у будинку № 20 по вулиці Мізюна у Чернівцях.

Представник забудовника І.Г. сказала, що є 1-кімнатна квартира на другому поверсі за 26 тисяч доларів США і  тисяча доларів оформлення.

  • Я не помітила спочатку, що у документах значиться квартира по вул.. Мізюна, 20-А, – каже Перова. – А насправді її там нема. Є на вулиці Комарівській, 4. Для купівлі квартири взяла кредит. І.Г. сказала моїй доньці, що квартира вже коштує не 26 тисяч, а 29. І кредит треба брати тільки у «Укргазбанку». І ні у якому іншому.
  • Долар на той час коштував 26 грн.80 коп. І «Укргазбанк» видав 559 600 грн кредиту. Під заставу повинна бути ця ж квартира.

Яке здивування було у жінок, коли через 3 місяці приватний нотаріус М.Ш. повідомила їм, що їхня квартира належить банку, який є іпотекодавець.

Далі почалися незрозумілі нарахування грошей. Потім збільшувалась площа квартири. Потім збільшувалась ціна. Згодом збільшувалися відсотки кредитів. І, насамкінець, полетів долар до всіх чортів. На той час уже з різними донарахуваннями квартира коштувала не 26 тисяч доларів США, а більше 36 тисяч. Банк видав 559 600 гривень, а віддати йому треба буде 1 077 519 грн 44 коп.

Жінка все ж добилася, аби відкрили кримінальне провадження щодо шахрайства фірми-забудовника, банку, нотаріуса.

Але слідство проходить як мокре горить.

І бідні жінки (донька-інвалід, а мамі більше 80 років, – ред.) щодня більше втрачають надію на правду і справедливість. А згодом втратять і квартиру.

Невже втратять вони, пане прокуроре?!

Петро КОБЕВКО

peredplata