«Незалежна» УПЦ МП показує свою залежність від Москви

Митрополит «незалежної» УПЦ МП Павло (Лебідь) молився з священниками Московського патріархату в Ізраїлі
«Незалежна» УПЦ МП знову показує свою залежність від Москви. 13 жовтня богослужіння у головному соборному храмі російського Православ’я у Святій Землі – Троїцькому соборі Єрусалима – очолив митрополит УПЦ МП, намісник Києво-Печерської лаври Павло (Лебідь).
Митрополиту Павлу співслужили начальник Російської духовної місії в Єрусалимі архімандрит Алєксандр (Єлісов), співробітники Місії у священному сані та духовенство Києво-Печерської лаври, – повідомляє сайт Московського патріархату і сайт РДМ.
14 жовтня, у день свята Покрови Пресвятої Богородиці, митрополит Павло у співслужінні духовенства РПЦ відправив у головному соборному храмі російського Православ’я в Єрусалимі літургію.
Співслужачи із представниками духовенства РПЦ, митрополит Павло не міг проігнорувати згадування Кіріла (Гундяєва) як свого патріарха і «великого гаспадіна». Своєю чергою Гундяєв продовжує благословляти російські війська воювати проти України і вбивати мирних жителів.
Кілька днів тому митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) отримав подарунок від Єрусалимського патріарха. Крім цього у ЗМІ з’явилась інформація, що митрополит Павло відвідав Туреччину де зустрівся із представниками Московського патріархату. Від них Павло мав отримати нові вказівки для організації протидії розбудові в Україні Помісної Автокефальної Церкви. Він виконував завдання керуючого справами УПЦ МП митрополита Антонія (Паканича) – лідера проросійського крила УПЦ МП.

peredplata