Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії росії та визнала її державою-терористом.

 
Всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації.
Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво російської федерації.
Резолюцію буде направлено урядам та парламентам усіх країн – членів НАТО.
Крім того, у резолюції були враховані й інші наші побажання:
– збільшення поставок Україні озброєння;
– розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО;
– створення механізму стягнення репарацій з рф за завдані Україні збитки.
Також делегати особливо відзначили, що українська армія однозначно посилить НАТО, а тому членство України є бажаним та важливим і для самого Альянсу.
У резолюції також за нашої ініціативи був закріплений принцип про те, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.
Прийняття цієї резолюції – це важливий політичний крок, який відображає настрої у західних парламентських колах, а тому впливає на керівництво країн у прийнятті рішень.
Також дуже тішить той факт, що українська позиція, така як створення трибуналу, виплата репарацій чи визнання росії державою-терористом, поступово стає мейнстрімом на найвищих міжнародних майданчиках.
За злочини проти людяності, військові злочини, які не мають терміну давності та за злочин агресії покарання буде невідворотнім. Ми цього обов’язково доб’ємося.

peredplata