З 70-метрової вежі костелу в Пряшеві стрибнув чоловік, священик встиг відпустити йому гріхи

Мешканці словацького міста Пряшова, які проходили центром міста, були шоковані трагедією, що сталася на їхніх очах в суботу вдень. З церковної вежі собору Святого Миколая, висота якої 71 метр, впала людина. Його тіло лежало на тротуарі біля бічного входу в храм, що веде до парафіяльної канцелярії. 

За інформацією ЗМІ, 34-річний Томаш приїхав з Братислави. Вежа кафедрального собору відкрита для відвідування, і туристи відвідують її, щоб побачити гарний вид на місто та його околиці.

Як стало відомо, чоловік прийшов до собору в суботу близько 16:00. Схоже, він планував свій вчинок кілька днів, мабуть, не міг впоратися з сильним душевним болем. «Протягом тижня він близько трьох разів телефонув на лінію координатора, відповідального за вежу, і запитував, чи вежа відкрита для огляду», — розповів парафіяльний декан Йозеф Дронзек. За статистикою щорічно вежу відвідує близько 20 тисяч туристів.

«Я в цей час готував недільну промову, сидячи за комп’ютером спиною до вікна. Раптово почув сильний удар, і подумав, що надворі щось вибухнуло. Я подивився у вікно, і побачив що на землі лежить чоловік і двоє людей намагаються надати йому першу допомогу. Спочатку подумав, що в нього стався серцевий напад, тому почав молитися за нього. Мені б і в голову не прийшло, що він стрибнув з башти», – розповів священик, зазначивши, що йому дуже прикро за цю трагедію та він буде продовжувати молитися за душу бідолахи.

«Хочу висловити щирі співчуття рідним і всім, хто його знав. Наша парафія буде молитися за цю людину», – додав він.

Тим часом до пораненої людини вибіг з церкви капелан Мартін Шимко. Чоловік був ще живий, але через три хвилини помер. “Але священик встиг зробити останнє миропомазання, яке є одним із таїнств католицької церкви. Коли поліція приїхала, його просто накрили чорним простирадлом”, – розповів декан.

«У справі порушено кримінальну справу за ненавмисне вбивство. Наразі причини самогубства невідомі», — повідомив речник поліції Пряшова Даніель Джобанік.

Відколи вежу собору в Пряшеві відкрили для туристів, подібного випадку ще не було.

Mukachevo.net

peredplata