У африканської “миротворчої місії щось пішло не так

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Гучний лапас по пиці Путіна від президентів Єгипту і Уганди!

Глава Єгипту Абдул-Фаттах Халіл Ас-Сісі та президент Уганди Йовері Мусевені відмовилися їхати до Росії та зустрічатися з Володимиром Путіним, якого зажадав заарештувати Міжнародний кримінальний суд.
Президент Уганди Йовері Мусевені мав прилетіти до Санкт-Петербурга після завершення Петербурзького економічного форуму (ПМЕФ) для участі у мирній місії лідерів африканських держав. Проте в останній момент він “захворів” на ковід і перебуває на самоізоляції. Замість себе до Путіна він послав свого представника, що суттєво занижує статус місії.
А президент Єгипту, який планував приїхати на Петербурзького економічний форум (ПМЕФ) в якості гостя також відмовився їхати в Росію і знизила статус участі до прем’єра Єгипту Мустафи Мадбулі.
Нагадаю! Сьогодні шість лідерів африканських країн прямують до Києва та Санкт-Петербурга, щоб спробувати вирішити російсько-український збройний конфлікт. За даними Brazzaville Foundation делегація прибуде до Києва в п’ятницю, а в суботу відбуде до Санкт-Петербурга .
Зокрема! До ініціативної групи цих “миротворців” входять Південна Африканська Республіка (ПАР), Єгипет, Замбія, Республіка Конго, Сенегал та Уганда.
 
 
 
 

peredplata