Україна обіграла Мальту та закріпилася на другому місці у таблиці відбору Євро-2024

 

Перемогу українці вдруге здобули після перерви.

Збірна України з футболу здобула другу перемогу у відборі на Євро-2024. У третьому поєдинку українці обіграли команду Мальти.

Матч Україна – Мальта проходив через два дні після гри проти Північної Македонії, який закінчився надвольовою перемогою “синьо-жовтих” з рахунком 3:2. Цей результат виводив українців на друге місце в групі – за додатковими показниками українці випереджали і Італію, і Північну Македонію.

Наступний суперник України – команда Мальти – програла всі свої три стартові поєдинки у кваліфікації. Останній з них відбувся проти Англії та закінчився програшем 0:4.

Як минув матч Україна – Мальта?

  • У першому таймі Україна мала більше моментів за Мальту (6-2 по ударам). Однак жоден з них не реалізувала – на перерву команди пішли за рахунку 0:0.
  • Перед перервою трапився один з ключових моментів матчу: Мальта втратила основного голкіпера Генрі Бонелло, який зазнав ушкодження після контакту з форвардом збірної України Владиславом Ванатом.
  • Після перерви Україна заробила пенальті за гру рукою захисником Мальти. Однак 11-метровий не реалізував Андрій Ярмоленко – капітан збірної України пробив у поперечину.
  • Завдяки активній грі біля воріт Мальти Україна заробила ще один пенальті на 72-й хвилині – арбітр зафіксував порушення на Андрієві Ярмоленку. Цього разу пробив з позначки Віктор Циганков, який переграв голкіпера Мальти, зробивши рахунок 1:0.
  • Голу Циганкова вистачило для того, щоб здобути другу перемогу у матчі – 1:0.

Відбір на Євро-2024. Група С

Україна – Мальта 1:0

Гол: Циганков, 72 (пенальті)

У турнірній таблиці Україна закріпилася на другому місці – 6 очок. На цій позиції українці закріпляться незалежно від підсумку поєдинку Англія – Північна Македонія.

Турнірна таблиця

  1. Англія – 9 очок (3 матчі), 8:1 (різниця м’ячів)
  2. Україна – 6 (3), 4:4
  3. Італія – 3 (2), 3:2
  4. Північна Македонія – 3 (2), 4:4
  5. Мальта – 0 (4), 1:9

peredplata