Зеленський не поїде у Вільнюс на саміт НАТО… і правильно зробить

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Україна не отримає офіційного запрошення на вступ у НАТО під час саміту у Вільнюсі у липні цього року, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
“На саміті у Вільнюсі та під час підготовки до саміту ми не плануємо обговорювати офіційне запрошення. Ми обговорюватимемо, як наблизити Україну до НАТО”, — заявив Єнс Столтенберг у понеділок, 19 червня, під час пресконференції у Німеччині, на зустрічі з канцлером Олафом Шольцом.
За словами генсека альянсу, члени НАТО “вже домовилися про багато чого” у питанні євроатлантичних амбіцій України, і консультації на цю тему тривають. Столтенберг також додав, що “не в змозі передбачити результат цих консультацій”.
Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня цього року у Вільнюсі. Україна сподівається, що на цій зустрічі країни-члени альянсу узгодять гарантії безпеки для України, узгодять план щодо майбутньої інтеграції, а також визначать умови, які вони вважатимуть “завершенням війни” в Україні.
Україна не стоїть край дороги біля церкви з капeлюхом для милостині: прийміть нас в НАТО… Україна і українці рятують увесь континент, усю Європу від путінської навали. Цього що, мало?

peredplata