Україна здобула перше “золото” Європейських ігор-2023 у стрибках у воду

Стрибуни у воду відкрили змагання командною перемогою. Це – третє “золото” України на Європейських іграх-2023.

Збірна України зі стрибків у воду взяла участь у першому фіналі Європейських ігор-2023, що тривають у польському Кракові та мають статус чемпіонату Європи в цьому виді спорту. Перші медалі розіграли в змаганнях серед змішаних команд.

Україну, яка підходила до цих змагань у статусі віцечемпіонів Європи в цій дисципліні, представляли Ксенія Байло, Данило Коновалов, Анна Письменська та Олексій Середа.

Кожна команда мала виконати по шість стрибків на триметровому трампліні та 10-метровій вишці: в індивідуальних категоріях серед чоловіків і жінок та в змішаних парах.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Європейських ігор в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на регіональних телеканалах Суспільного.

Українська команда ввійшла до топ-3 після першого стрибка Ксенії Байло на трампліні, який їй оцінили на 60.75 бала. Після другого від Данила Коновалова на 68.25 очка “синьо-жовті” вийшли в лідери й зберігали першу позицію до завершення змагань.

У синхронних стрибках з триметрового трампліна Анна Письменська та Олексій Середа здобули 72 бали, зміцнивши лідерство України на екваторі фіналу. Ще 72 бали додала на вишці Байло.

Найбільші бали українській команді приніс віцечемпіон світу Олексій Середа в п’ятому стрибку, заробивши 91.8 на вишці.

У вирішальному стрибку, в міксті на вишці, дует Байло й Середи здобув 73.5 бала, що дозволило Україні зберегти першу позицію та вибороти “золото” з сумою 438.3.

Стрибки у воду. Змішані команди

  1. Україна – 438.3
  2. Італія – 398.25
  3. Іспанія – 381.45

Це перше європейське “золото” в історії України в змішаній команді. До цього рекордом “синьо-жовтих” у змаганнях цього формату було “срібло” минулого Євро-2022.

Усі медалі України на Європейських іграх-2023

peredplata