Для ЄС грудень цього року обіцяє бути дуже гарячим і, можливо, історичним…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-До 14-15 грудня, коли у Брюсселі розпочнаеться саміт глав держав і урядів країн Європейського Союзу, ще більше місяця, але в інститиціях Євросоюзу вже досить гамірно. Сьогодні Європейська Комісія на чолі з її президентом Урсулою фон дер Ляєн офіційно рекомендувала Раді ЄС і Європейській Раді розпочати переговорний процес з Україною і Молдовою. Відтак ці рекомендації мають бути схвалені під час саміту 14-15 грудня лідерами усіх 27 країн Європейського Союзу. І це має бути історичним рішенням.
Крім того автору цих рядків стало відомо, що якщо Рада ЄС іЄвропейська Рада приймуть рекомендації Єврокомісії та вирішать 14-15 грудня розпочати переговорний процес щодо вступу України до ЄС, то вже наступного дня, 16 грудня команда експертів Європейської Комісії вирушить до Києва для початку офіційних переговорів. У Європейській Комісії сказали: “Нам не можна гаяти час”!
Якби я ще залишався у команді президента і мав би на Зеленського бодай якийсь вплив, я б йому настирливо і наполегливо рекомендував прибути 14-15 грудня до Брюсселя аби взяти участь цьому історичному саміті ЄС. Його присутність у Брюсселі була б дуже корисною і ефективною для прийняття правильного рішення на користь України.

peredplata