Вістки з дипломатичних фронтів…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У Скоп’є нічим завершилась зустріч міністрів закордонних справ країн, які є членами ОБСЄ
Поїздка Лаврова на зустріч глав МЗС ОБСЄ — єдиного європейського майданчика, де Росії вдалося зберегти членство, — з перших годин обернулася скандалом. Болгарія відмовилася впускати у свій повітряний простір літак Лаврова, коли стало відомо, що на його борту перебуває прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова.
Через присутність там Лаврова засідання бойкотували глави МЗС України, Польщі та країн Балтії, а держсекретар США Ентоні Блінкен та голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель залишили Скоп’є незабаром після приїзду. Про це розповів сам Лавров.
“Виїхав, як я розумію, і Ентоні Блінкен, … і Жозеп Боррель теж поїхав. Чому це відбувається?” — запитав міністр. І сам відповів: “Вони, напевно, вважають, що тим самим підкреслюють свій намір ізолювати Росію. А я вважаю, що вони просто бояться. Вони бояться будь-якої чесної розмови”, – розповів Лавров журналістам.
У Скоп’є Лаврову вдалося поговорити лише з трьома міністрами ОБСЄ, яка об’єднує 57 країн Європи, Північної Америки та Азії. Як випливає із даних МЗС РФ, двосторонні переговори з Лавровим провели міністр закордонних справ Казахстану Мурат Нуртлеу, міністр закордонних Вірменії Арарат Мірзоян, а також голова МЗС Угорщини Петро Сійярто.
Завіса!
 
 
 
 

peredplata