Різко змінить політику США: ЗМІ розповіло, що буде, якщоТрамп переможе EconomistUA

 В разі повторного приходу Дональда Трампа до влади у США, він розставить на урядових посадах своїх лоялістів та різко змінить політику США щодо Росії, Китаю, перебування в НАТО та допомоги Україні, яка взагалі припиниться.
Про це у понеділок, 18 грудня, повідомляє Reuters із посиланням на слова власних джерел, пов’язаних з експрезидентом США. За даними видання, перш за все Трамп почне замінювати чиновників на важливих посадах у Пентагоні, Державному департаменті та ЦРУ.
Джерела кажуть виданню, що такі зміни дозволять Трампу радикально змінити позицію США з низки важливих питань – починаючи від війни в Україні та завершуючи торговими відносинами з Китаєм. А також кадрові перестановки дозволять Трампу тримати під міцним контролем федеральні інститути, які обмежують та реалізують зовнішню політику США.
Зазначається, що це дасть Трампу значно більше свободи, аніж було у його перше президентство. Трамп буде проводити ізоляціоністську політику та мало хто зможе блокувати або обмежити його примхи. Європейські джерела кажуть виданню, що варіант перемоги Трампа викликає серед європейських союзників побоювання. Європа вважає, що Трамп не буде виконувати зобов’язання по НАТО для захисту союзників та припинить підтримку України.
При цьому у відносинах з Китаєм слід очікувати на розв’язання нової масштабної торгової війни. Трамп вже публічно пообіцяв, що скасує режим найбільшого сприяння у торгівельних відносинах з Китаєм, чого останній, зрозуміло, просто так не залишить.
Джерело новин: https://economistua.com/rizko-zminyt-polityku-ssha-zmi-rozpovilo-shho-bude-yakshhotramp-peremozhe/?fbclid=IwAR3mwbg9IjleWWWufbZe2yA5ZFjme118dlFDM-gN7uwaFMt0nUYdH5UUw9c – EconomistUA.com

peredplata