“Вік і здоров’я вже не ті, хай ідуть молоді”: ректор ЧНУ пояснив, чому не буде балотуватися на другий термін

 

Ректор ЧНУ Роман Петришин підтвердив, що не планує брати участь у виборах нового ректора вишу.

Про це він сказав у коментарі molbuk.ua

Роман Іванович пояснив своє рішення віковими особливостями та певними проблемами зі здоров’ям. На його думку, очолити університет мають молодші кандидатури.

“Я не буду брати участі у виборчих перегонах. Мають бути молодші. У мене вже і вік поважний (20 березня Романові Петришину виповниться 71 рік, – авт.), є певні проблеми зі здоров’ям тощо. Тому, вважаю, що мають йти на вибори молоді люди. Моє основне завдання зараз – разом із колективом університету організувати й на належному рівні провести вибори ректора. Далі – випуск бакалаврів, невеликої кількості магістрів. А вступна кампанія – то вже буде видно, чи цим займатиметься новий ректор, чи як воно складеться”, – сказав Роман Петришин.

Він запевнив, що фаворитів у цих виборах у нього немає, адже він навіть не знає ще, хто подасть свою кандидатуру. А таких може бути багато.

“Ви читайте, хто має право брати участь у виборах, і таких людей знайдете як не тисячу, то пів тисячі точно. Моє завдання – на належному рівні організувати вибори. Нікого не лобіювати, бо це буде неправильно з мого боку”, – наголосив ректор.

Як відомо, 15 травня відбудуться вибори ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Подання документів від кандидатів триває до 28 квітня.

Чинний ректор Роман Петришин відбув на цій посаді один п’ятирічний термін. У 2019-му він, на той момент багаторічний проректор ЧНУ, переміг на виборах, замінивши на цій посаді професора Степана Мельничука.

Згідно із законом, Роман Іванович може претендувати на ще один термін.

Перелік необхідних документів можна переглянути тут.

peredplata