Василіса Степаненко та Ярослава Магучіх — у списку Forbes “30 до 30. Європа”. Загалом до переліку внесли 11 українців

Як пише Forbes Україна, українці потрапили до п’яти категорій. Торік у різних номінаціях було шестеро українців.

“Медіа і маркетинг”

У цій категорії відзначили продюсерку та журналістку Василісу Степаненко, яка разом із Мстиславом Черновим та Євгеном Малолєткою працювала над документальним фільмом “20 днів у Маріуполі”, що здобув “Оскар” та BAFTA. Крім того, Степаненко, Чернов і Малолєтка отримали та Пулітцерівську премію 2023 року та Шевченківську премію 2024 року за цей фільм.

Також у цій категорії опинився Макс Клименко — український підприємець, блогер, який має більш ніж 5 млн підписників у TikTok, YouTube та Instagram. Також він засновник комунікаційної агенції KLYM&CO.

“Спорт та ігри”

У цю категорію потрапила українська легкоатлетка, що спеціалізується на стрибках у висоту, Ярослава Магучіх. Вона 5-разова призерка чемпіонатів світу, двічі вигравала золото (у приміщенні 2022 року та на відкритому повітрі у 2023-му), тричі – срібло. Також Магучіх є лідеркою світового рейтингу World Athletics серед спортсменок, які стрибають у висоту.

Також тут відзначили Дану Сидоренко, яка заснувала геймерський стартап Gametree. Він за допомогою штучного інтелекту допомагає геймерам шукати партнерів для гри.

“Технології”

До категорії потрапили засновники компанії Legal Nodes Маргарита Сівакова та Максим Малюк. Їхній стартап заміняє компаніям штатних юристів. Сівакова 2022 року потрапляла до списку “20 до 30” від українського Forbes.

Також тут фігурують співзасновниця компанії з кібербезпеки Hacken Євгенія Брошева та Вероніка Юрчук — технічна директорка стартапу Traces AI, що займається відеоаналітикою в секторі безпеки за допомогою штучного інтелекту.

“Фінанси”

У цій рубриці — партнери венчурного фонду Flyer One Ventures Олексій Єрмоленко та Олена Мажуга. Сума інвестицій фонду за останні п’ять років перевищила 40 млн доларів.

“Суспільні зміни”

Тут відзначили Владислава Перистого, який 2018 року створив онлайн-школу вивчення англійської мови Speaking Club.

peredplata

Залишити відповідь