Для іранської опозиції настав зоряний час

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Внаслідок авіакатастрофи в Ірані загинули перші державні та духовні особи країни…
Для іранської опозиції настав зоряний час для відновлення боротьби за демократію і рівноправ`я в країні. За підтвердженими даними на борту гелікоптера були сам президент Ірану Ебрахім Раїсі, глава МЗС і координатор екстремістських угруповань Ірану за кордоном Хосейн Амір Абдоллахіан, губернатор провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі та імам міста Тебріз аятола Мохаммад Алі аль Хашем, а також чотири члени екіпажу та охорона. Всі вони загинули.
Варто знати, що в Ірані вже роками існує протистояння між релігійними екстремістами, які зараз перебувають при владі, та громадянськими активістами, які хочуть внести багато цивілізаційних змін у внутрішню політику своєї країни. Тому чимало іранознавців припускають, що загибель тaких керівників держави, як президент Ірану Ебрахім Раїсі і глава МЗС Хосейн Амір Абдоллахіан дуже послабить позиції усього керівництва Ірану, що може призвести до початку громадянської війни, але вся справа лише в часі.
Тут не варто забувати, що духовному лідеру Ірану аятолі Хаменеї вже 85 років і його стан здоров`я надто кволий, аби він міг самостійно управляти державою.
Як не раз писали журналісти, останніми роками практично вся влада в Ірані відійшла саме до президента Раїсі, а Хаменеї є лише номінальною фігурою.
Як би все далі не сталося, але вчорашні події точно матимуть для Ірану далекосяжні наслідки.
Іранці! Не втратьте свій доленосний шанс!

peredplata