«На кожну другу вакансію обласна служба зайнятості підібрала працівника», – директор Чернівецького ОЦЗ Любов Кожолянко

Служба зайнятості області за 8 місяців 2018 року забезпечила роботою 7200 буковинців, з них 3,5 тисячі осіб працевлаштованіще до набуття статусу безробітного.

«З початку року на ринку праці Чернівецької області відбувається низка позитивних змін. А це -збільшення чисельності зайнятого населення, зменшення чисельності безробітних. Також збільшилася кількість роботодавців, котрі співпрацюють зі службою зайнятості. Воницьогорічподали 10,7 тисяч вакансій, що на 11% більше  в порівнянні із минулим роком. На кожну другу вакансію обласна служба зайнятості підібрала працівника», – повідомила представникам ЗМІ під час прес-конференції директор обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

На інші вакансії працівники служби зайнятості шукають претендентів як з числа безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, так і з повного ринку. Станом на 1 вересня 2018 року кількість актуальних вакансій склала 2,4 тисячі, що в 1,6 рази більше, ніж станом на 1 вересня 2017.Нині вакансій для робітничих професій більше, аніж відповідних фахівців. Найбільше попитом на ринку праці користуються швачки, слюсарі-ремонтники, кухарі, водії.

Триває процес створення об’єднаних територіальних громад в Чернівецькій області і служба зайнятості активно співпрацює з ОТГ, зокрема в напрямку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.Найбільш поширені серед них це благоустрій території, інформування населення про порядок надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, супровід інвалідів по зору та допомога сім’ям учасників АТО.Впродовж січня-серпня 2018 року до таких робітзалучили 1703 особи.

Щодо співпраці з роботодавцями, які створюють нові робочі, служба зайнятості компенсувала цьогоріч витрати єдиного соціального внеску на загальну суму 848 700 гривень, а також працевлаштувала на нові робочі місця 207 безробітних, 65 з яких потребують додаткових гарантій держави у працевлаштуванні.

За 8 місяців 2018 року 1740 безробітнихпідзамовлення роботодавців пройшли професійну підготовку, перепідготовку та підвищеннякваліфікації, всі вони гарантовано отримали роботу. Навчання проводилося за професіями: кондитер, столяр, слюсар з експлуатації та ремонтугазового устаткування, електромонтер з ремонту та обслуговуванняелектроустаткування, візажист, швачка, перукар, оператор котельні тощо.

 

peredplata