Зеленський їде до Туреччини, а ми не розуміємо, хто за що відповідатиме в країні, – Данилюк

Те, як себе зараз веде Володимир Зеленський, характерно не для нього самого, а для його виборців. Йдеться про суцільний інфантилізм, коли в умовах серйозного гібридного тиску з боку Російської Федерації, яка чітко розуміє, що Україна зараз ослаблена, він їде на два дні в Туреччину на КВК.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» телеканалу ZIK говорив лідер Громадянського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк.

«На мою думку, зараз йде мова не про питання компромісів. Йдеться про передачу влади, і Петро Порошенко ще у неділю сказав, що він готовий допомогти Зеленському. Принаймні, показати, де і які є кнопки, на котрі треба тиснути», – сказав Данилюк.

За його словами, те, як зараз себе веде Зеленський, є швидше поведінкою, яка характерна не йому, а його виборцям.

«Йдеться про суцільний інфантилізм, коли в умовах серйозного гібридного тиску з боку РФ, яка чітко розуміє, що ми зараз ослаблені, він їде на два дні в Туреччину. Так, можна озвучувати якісь конспірологічні теорії про те, що від Бодрума до Тель-Авіва 30 хвилин летіти літаком, але навіть, якщо на це не зважати і він би сказав, що їде до Коломойського радитись, то це було б зрозуміліше», – вважає він.

Він наголосив, що коли Зеленський каже, що поїде на два дні на КВК, але тиждень не виходить спілкуватися, такий вчинок є м’яко кажучи, дивним.

«Тиждень Зеленського не було і досі ми не розуміємо, хто є ключовими особами в секторі нацбезпеки і оборони, ми не розуміємо, хто буде міністром закордонних справ і ми взагалі не розуміємо його політику. Тому що вже майже тиждень, як він виграв вибори, але досі окрім заяви щодо мови, він нічого не зробив», – зазначив Данилюк.

Журналіст та головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик, який також був у студії, вважає, що кожна людина має право відпочити, але Зеленського обрали лідером нації і він повинен себе відповідно вести.

«На мою думку, треба прийти в Адміністрацію Президента до Петра Порошенка і сказати, що ми з вами сварилися, але давайте я буду входити в курс справи, щоб розуміти, як діяти далі. Адже є загрозлива ситуація на Донбасі, в ОРДЛО роздають російські паспорти. Також ВР ухвалила закон про мову, який розколює суспільство. І зараз треба виробляти спільну позицію і домовлятися у парламенті для того, щоб діяти одним фронтом, а не робити якийсь внутрішній «междусобойчик», – вважає Лучик.

А політолог Євген Булавка взагалі наголосив, що не чекає від Зеленського підписання якихось документів. Але очікує, принаймні, щоб він говорив з народом і робив меседжі.

«Зеленський повинен надати інформацію, хто з ним прийде до влади, коли завершаться всі офіційні процедури. Але цього немає і для мене це трагедія і катастрофа. Бо це просто нонсенс. Не може бути в цивілізованій країні поведінки політика такого роду», – додав Булавка.

Нагадаємо, у Центральній виборчій комісії вважають, що звинувачення Володимира Зеленського в затягуванні оголошення результатів виборів є безпідставними, і заявляють, що працюють у безпрецедентно швидкому режимі.

https://zik.ua/news/2019/04/26/zelenskyy_ide_do_turechchyny_a_my_ne_rozumiiemo_hto_za_shcho_vidpovidatyme_v_1561539

peredplata