Байден пообіцяв Путіну “холодний душ” замість “аквадискотеки” і “теплої ванни” в Гелінджику.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-США мають намір протистояти “авторитаризму”, який в світі просувають Китай і Росія. Про це заявив президент Джо Байден виступаючи в Держдепартаменті з промовою, в якій представив основні напрямки своєї зовнішньої політики.
За словами Байдена, в ході розмови з Володимиром Путіним він “ясно дав зрозуміти” російському президентy, що нова адміністрація не має наміру продовжувати політику поступок Дональда Трампа.
“Дні, коли США закривали очі на агресивні дії з боку Росії – втручання в наші вибори, кібератаки, отруєння громадян – підійшли до кінця”, – заявив Байден.
Він зажадав “негайно” і “без попередніх умов” звільнити Олексія Навального, який, за словами Байдена, опинився у в’язниці за “розкриття корупції”.
Справа Навального є “політично вмотивованою”, а дії Росія “з придушення права на самовираження і вільні зібрання викликають обурення”, – сказав він.
США “без коливань збільшать тиск на Росію і будуть захищати свої життєво важливі інтереси”, додав Байден.
Раніше в четвер розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим провів держсекретар США Ентоні Блінкен.
Як повідомляє AFP з посиланням на прес-службу Держдепу, він також підняв тему Навального, а крім того нагадав про втручання у вибори-2020 року, кібератаку на уряд США і “військовуї агресію” в Україні.
Блінкен попередив, що США мають намір “рішуче діяти для захисту своїх інтересів, а також у відповідь на кроки Росії, що представляють загрозу союзникам” Штатів.
На брифінгу у Вашингтоні радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван попередив про плани вжити заходів, які “вплинуть на поведінку” Кремля.
“На відміну від попередньої адміністрації ми будемо вживати заходів, щоб привести Росію до відповідальності по цілому спектру зловмисних дій, які вона робить. Це включає втручання в американську демократію, отруєння хімічною зброєю громадян на території Європи, це стосується кібератак і багатьох інших речей”, – сказав він.
May be an image of 1 особа
 
 
 
 
 
 
 

peredplata