Буковинські вчителі можуть подавати заявку на найкращого вчителя України

25 березня 2021 року розпочато прийом заявок-учасників премії Global Teacher Prize Ukraine, яку отримують найкращі вчителі України. Подати заявку або номінувати вчителя (може будь-хто) можна за цим посиланням https://globalteacherprize.org.ua/

Переможець чи переможниця отримає 250 000 гривень, поїздку на Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації освітніх проєктів від “Освіторії”.

Гасло цьогорічної премії – “За кожним великим здобутком стоїть учитель”.
Якого учителя шукають?
У першу чергу того/ту, який/яка МРІЄ, НАДИХАЄ та ЗМІНЮЄ! Кожен кандидат на отримання Премії оцінюється відповідно до чітко визначених критеріїв. Журі шукатиме підтвердження:

  • Досягнення помітних результатів у навчанні учнів.
    Наприклад, через поліпшення оцінок учнів, відвідуваність/поведінку учнів; ті досягнення, які учні мають в подальшій освіті, в роботі, а також надання їм якомога більше можливостей для реалізації власного потенціалу.
  • Застосування інноваційних та ефективних освітніх практик, які можна відтворювати та розширювати так, щоб вплинути на освіту в усьому світі.
    Наприклад, за допомогою інноваційного використання технологій чи нетипових освітніх методик, які можна відтворити і в інших школах у тому самому контексті.
  • Визнання досягнень учителів у класі та поза його межами учнями, колегами, директорами шкіл чи членами більш широкої спільноти.
    Наприклад, отримання місцевих/національних нагород для вчителів; визнання у місцевій/національній пресі чи в академічних публікаціях; рекомендації від учнів, колег, керівників; активне членство на вищому рівні в незалежних організаціях чи радах, які сприяють розвитку освіти.
  • Допомога дітям у тому, щоб вони ставали громадянами світу, шляхом надання їм освіти, що ґрунтується на цінностях розвитку в молоді навичок для життя та роботи. Така освіта має готувати їх до світу, у якому діти будуть зустрічатися з людьми різних віросповідань, культур і національностей.
    Прикладом може бути організація працевлаштування або інші методи доступу до ринку праці; зв’язок з освітніми закладами в інших частинах світу, а також сприяння програмам обміну студентами.
  • Досягнення (поза межами класної кімнати), які забезпечують суспільство унікальними моделями для реалізації успіху не лише особистого, а й загального, зокрема у викладацькій професії.
    Визнання шляхом нагород спільноти; членство в місцевих організаціях (будь-які статті в пресі будуть корисними).
  • Заохочення вчителів залишатися в професії та розвивати їхні навички, а також стимулювання інших стати педагогами.
    Наприклад, викладання чи наставництво вчителів, робота на вступних педагогічних тренінгах, наставництво інших вчителів, а також здійснення (з іншими) безперервного професійного розвитку. Крім того, участь у публічних дебатах щодо викладацької професії, можливо, шляхом виступів, написання статей, ведення блогів, участь у роботі медіа, кампанії в соціальних мережах, участь у заходах чи конференціях.

Технічні критерії
Премія доступна для вчителів, що наразі працюють та навчають дітей у рамках обов’язкової шкільної освіти або дітей віком від шести до вісімнадцяти років. Учителі, які продовжують викладання, навіть на позаштатних засадах, також мають право на участь, так само як і вчителі онлайн-курсів. Премія може бути присуджена вчителям школи будь-якого типу та форми власності.

Заявки приймаються до 1 серпня 2021 р., а ім’я переможця стане відомим 2-го жовтня 2021 року на церемонії-нагородження.

ДОВІДКА:
GLOBAL TEACHER PRIZE – це світова щорічна премія вчителів, які зробили видатний внесок у професію. Премію засновано фондом Varkey GEMS Foundation, щоб підкреслити важливість педагогів і той факт, що в усьому світі їхні зусилля варті того, аби бути визнаними на найвищому рівні.

peredplata