Бурбак прогнозує відставки Осачука і Бойка

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак вважає, що за вплив на місцеву організацію «Слуг народу» бореться лідер Аграрної партії в області Василь Козак. Таку думку висловив політик у передачі «Постфактум» на телеканалі ТВА.

«Лізти у чужий монастир зі своїм статутом – це невдячна річ, але, з огляду на те, що я був майже 10 років керівником обласних організацій партій «Фронт змін» та «Народний фронт», можу сказати, що всі ці питання вирішуються на конференціях, де під час дискусії знаходять консенсус, – зазначив Максим Бурбак. – Це є політика. Ви повинні дійти результату.

Шановні, ви – партія Президента України, партія, яка має монобільшість, чого не було взагалі впродовж новітньої історії України. І негоже виходити на площу – 30 людей, яких зібрали на 15 хвилин записати звернення до Президента, що вони не згідні з рішенням партійної конференції. Це внутрішні партійні питання і їх треба вирішувати внутрішньопартійно. Ви просто нищите свій авторитет.

Якщо опоненти бачать, що є тертя у провладній партії, то туди точно будуть забивати кілок. Бачучи, хто виступав там і звідки хто приїхав, я пригадав той десант, який Василь Козак бусами привозив із Сокирянського району до обласної ради, коли затверджувався Перспективний план розвитку Чернівецької області. Бачу – Дністровська районна рада, Сокирянська ОТГ.

Василь Козак починає переживати за своє нищення впливу на партію «Слуга народу» в області. Те ж саме ми бачимо із заяв Олексія Бойка, голови Чернівецької обласної ради, мовляв, як ми посміли зауважити, що він біля університету знімає свої відосіки. Він же в нас молодий, амбітний політик, не чекав навіть 100 днів, а пішов вперед і показав насправді звіт про роботу Аграрної партії в обласній раді попередньої каденції. Може забули, що Ви – від Аграрної партії, яка як тоді керувалася Козаком за допомогою Лілії Бортич і зараз так само? Ви звинувачуєте владу попередників, що, мовляв, до ручки довели комунальні санаторії тощо. То я Вам хочу нагадати, що в обласній раді попередньої каденції керівником постійної комісії з питань комунального майна була Любов Годнюк, яка зараз є депутатом від «Слуги народу». То викличте пані Годнюк, це Ваша колега в обласній раді і спитайте: «Як Ви довели це до ручки і я повинен зараз за Вас червоніти???»

І пану Бойку, і пану Осачуку, і всім іншим можу сказати – усе ще попереду. Не переживайте. Я хотів би, щоб ви довше попрацювали на своїх посадах і більше зробили для Чернівецької області. У мене є великі сумніви, що вам це вдасться, але треба допомогти, щоб це вдалося. Не витрачайте час і інші ресурси для формування коаліції «під себе». Я переконаний, що невдовзі нас чекають переформатування президії обласної ради і керівництва облдержадміністрації. Хочу нагадати, що за 2 місяці до відставки Прем’єр міністра Гончарука Президент казав, що це дуже класний Прем’єр міністр. Тому думаю, що і роботі обласної ради оцінку дадуть.»

Негоже партії Президента виходити на площу, – прокоментував Максим Бурбак зміни керівництва у чернівецьких «Слуг народу»

 

peredplata