Еліна Світоліна у 3-годинному матчі дотисла суперницю та здобула першу перемогу на Олімпіаді-2020.

 
Друга тенісна перемога України у Токіо.

Перша ракетка України Еліна Світоліна здобула перемогу на старті одиночного турніру Олімпіади-2020 і пройшла у друге коло змагань.

Для Еліни Світоліної Олімпіада у Токіо – друга в кар’єрі. У Ріо-де-Жанейро українська тенісистка дійшла до чвертьфіналу в одиночному турнірі і програла у першому ж матчі парного.

Перед стартом у одиночній сітці Олімпіади-2020 Світоліна встигла зіграти перший матч на Олімпіаді-2020. У парі з Даяною Ястремською українка вилетіла з турніру від француженок Алізе Корне та Фіони Ферро.

На наступний день після поразки Еліна мала розпочинати виступи в одиночному турнірі. Першою суперницею українки стала німкеня Лаура Зігемунд.

У минулому Зігемунд та Світоліна не пересікалися на тенісних кортах. При цьому останнім турніром для обох тенісисток був Вімблдон, де обидві далеко по сітці не зайшли – Еліна вилетіла у другому раунді, Зігемунд – у першому.

Світоліна розпочала першу партію з того, що вийшла уперед – 2:0. Після цього українка та німкеня дозволяли одна одній робити брейки, однак Світоліна втримала перевагу. У підсумку Еліна виграла перший сет з рахунком 6:3.

У другому сеті перемогу здобула Зігемунд. Причому Світоліна була близькою до того, щоб перевести гру на тай-брейк – програючи 3:5, Еліна змогла зрівняти рахунок. Проте наступні два гейми українка програла.

Вирішальний третій сет закінчився на користь української тенісистки. Світоліна вийшла уперед – 3:0, після чого відбувся обмін брейками. Українка дозволила Зігемунд зробити брейк та наблизитися на відстань одного гейму, проте перемога залишилася саме за Еліною.

Матч між тенісистками тривав понад 3 години. За цей час Світоліна припустилася 41 невимушеної помилки, а її суперниця – 48.

Олімпіада-2020. Одиночний турнір, жінки. Перший раунд

Лаура Зігемунд (Німеччина) – Еліна Світоліна (Україна) 1:2 (3:6, 7:5, 4:6)

Що далі

  • У другому колі на Світоліну очікує переможниця протистояння між Ярославою Шведовою та Айлою Томлянович.
  • Крім Світоліної, участь на Олімпіаді-2020 продовжують Людмила та Надія Кіченок. На старті парного турніру українки в трьох сетах перемогли індійок Санджу Мірзу та Анкіту Райну.

peredplata