Еліна Світоліна у вольовому стилі пройшла у третє коло Олімпіади-2020.

 

Українка відігралася після поразки у першому сеті та продовжує боротьбу на Олімпіаді.

Українська тенісистка Еліна Світоліна здобула перемогу у другому колі Олімпіади-2020. У трьох сетах українка здолала представницю Австралії Айлу Томлянович.

Для Світоліної матч проти Томлянович став третім на Олімпіаді у Токіо. Після вильоту з парного турніру, де Еліна грала разом із Даяною Ястремською, українка розпочала виступи в одиночному турнірі з непростої перемоги над німкенею Лаурою Зігемунд.

Наступною суперницею Світоліної стала австралійка Айля Томлянович. Тенісистки мали зустрітитися між собою вчетверте, причому в трьох попередніх зустрічах перемогу здобувала саме Еліна. Останній матч, зокрема, відбувся ще у першому раунді Ролан Гаррос – тоді Світоліній вистачило півтори години для перемоги над австралійкою.

Зустріч Світоліної та Томлянович на Олімпіаді-2020 склалася для українки складніше. Для перемоги знадобилося три сети, а сама зустріч тривала – годину.

У першій партії Світоліна вийшла уперед 2:0, але згодом дозволила Томлянович взяти чотири гейми поспіль. І хоча після цього українка зрівняла рахунок, вирішальні два гейми залишилися на користь австралійки.

Другий сет розпочався для Еліни також невдало. Світоліна дозволила Томлянович зробити брейк у третьому геймі та вийти уперед 3:1. Проте після цього Еліна у вольовому стилі взяла поспіль п’ять геймів та перемогла у другому сеті.

А ось на старті вирішальної партії Світоліна вийшла уперед з перевагою у три гейми. Хоча згодом її втратила – Томлянович зробила брейк під час п’ятого гейму на подачі українки, а потім – ще один у восьмому.

Проте Світоліній вдалося перемогти Томлянович. У дев’ятому геймі українка зробила ще один брейк, після чого не віддала гейм на власній подачі австралійці та перемогла.

Олімпіада-2020. Теніс, жінки. Друге коло

Айла Томлянович (Австралія) – Еліна Світоліна (Україна, 4) 1:2 (6:4, 3:6, 4:6)

Що далі

  • В 1/8 фіналу Світоліна зустрінеться проти представниці Греції Марії Саккарі – півфіналістки Ролан Гаррос-2021.

peredplata