Зеленському поскаржились на ковід-ситуацію в Чернівцях: 16 депутатів написали йому листа.

У Чернівцях 16 депутатів міської ради написали колективне звернення до президента Володимира Зеленського, секретаря РНБО Олексія Данілова, міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та голови ОДА Сергія Осачука, в якому вони поскаржились на ситуацію з коронавірусом в місті і закликали їх взяти цю ситуацію на свій контроль.

Про це депутатка фракції “Команда Михайлішина” Аліна Олевич повідомила на своїй сторінці у Facebook.

У зверненні депутати розкритикували міського голову Романа Клічука, який, за їхніми словами, “у найскладніший період пішов у відпустку та поїхав на відпочинок у Коста-Ріку на два тижні”.

Водночас депутати поскаржились на ковід-ситуацію в місті, зауваживши, що міські лікарні, в тому числі реанімаційні відділення, заповнені пацієнтами.

Окрім того, обранці, які підписались під цим листом, заявили, що вимагають проведення позачергової сесії міськради для вирішення питань з виплати зарплат медикам, закупівлі кисневих концентраторів, забезпечення міських лікарень централізованим киснем, придбання додаткових ліків для лікарень міста та для інших потреб медичних закладів міста по боротьбі з COVID-19.

“Просимо Вас взяти під контроль ситуацію, яка склалась в м.Чернівці із захворюваністю на коронавірусну хворобу COVID-19”, – йдеться у тексті листа, адресованого депутатами вищому керівництву держави.

Під цим листом підписалися 16 депутатів, які представляють фракції “Рідне місто”, “Народний контроль”, “Слуга народу” та “Команда Михайлішина”.

Водночас секретарка міськради Марина Кирилюк на своїй сторінці у Facebook заявила про те, що група обранців міськради намагається здійснювати “політичні маніпуляції на зарплатах лікарів”.

peredplata