Стоять мішки і висить порваний прапор – що відбувається на території біля флагштока у Чернівцях.

Флагшток у Чернівцях, який встановили до Дня Незалежності, можна назвати одним із найбільш стражденних в Україні. Нещодавно з ним трапився ще один казус: на облаштованій території біля нього просіла тротуарна плитка.

Кореспондентка “МБ” побувала біля флагштока у середу, 29 грудня.

“Багатостраждальний чернівецький флагшток. І це ще й осінь була дуже лагідна і майже без дощів. Страшно уявляти, що тут буде навесні, якщо видасться сніжна зима”, – написав у соцмережі музикант Саша Буль.

У ОДА відразу зреагували на це: “Через інтенсивні опади довкола конструкції просів насипний ґрунт. Підрядник уже розпочав роботи з відновлення покриття. Перекладатиме плитку він за власні кошти”.

Та все насправді не так. Перше, що впало у вічі, – це вкотре розірваний прапор. Від серпня цього року його вже кілька разів замінювали: то його пошкодить дощ, то вітер, тепер вже, напевно, сніг. На території довкола все засипано снігом, якого тут близько 10-ти сантиметрів. Збоку стоять мішки із піском. Через сніг не зрозуміло, чи проводили тут якісь ремонтні роботи.

У пресслужбі ОДА нам відповіли, що про стан робіт можна дізнатися лише через запит до них, то ж ми його відправили й очікуємо на відповідь.

Щодо іншого, то флагшток вже обмальований та обписаний творчістю “небайдужих чернівчан”. Вони зберегли згадку про себе написами – “Люблю”, “Слава Україні” та “Славік”.

Довідка

50-метровий флагшток та оглядовий майданчик коштує понад 12 млн грн. З них 5 млн грн – гроші обласного бюджету. Ще понад чотири мільйони виділили з держбюджету. На території біля флагштока повинні ще облаштувати доріжки, встановити лавиці та вуличне освітлення. Також мають облаштувати стоянку і скляну огорожу. Щоправда, наразі невідомо, за чиї кошти завершать роботи.

peredplata