З Кіцманя автобуси не їздять за графіком

Народна трибуна
Крик душі

З Кіцманя автобуси не їздять за графіком«Минулого тижня, 18 квітня, я не зміг вчасно дістатися з Кіцманя додому до Чернівців, хоч і придбав на автостанції пільговий квиток, як це належить за правилами, – крик душі ветерана праці з вул. Білоруської, що у Чернівцях, Володимира Андрійовича Решетніка. – Вийшло так, що у справах я затримався в райцентрі до 17-ї години, отож придбав проїзний квиток на автобус сполученням Кіцмань-Чернівці, котрий мав відправлятися о 17.20. На інформаційному табло вказано, що за цим маршрутом курсує 5 машин, тому дуже сподівався, що за годину неодмінно буду вдома. Але впродовж 40 хвилин автобус так і не приїхав, а о 18-й годині приміщення районної автостанції зачинили… і більше жодної машини, якою б можна було б дістатися до Чернівців, того дня вже не було. Відповідно ж до графіка, автобуси мали курсувати до обласного центру аж до 21-00… Не розумію, навіщо тоді вивішувати неправдиву інформацію для пасажирів? Чому людей постійно обманюють? Добре, що у мене знайшлися кошти на попутний легковик, а якби їх не було? Якби я розраховував тільки на пільговий проїзд? Довелося б залишатися у райцентрі до ранку? Хто за це нестиме відповідальність?»

Писк влади

З керівництвом автостанції «Кіцмань» ВАТ «Чернівціавтотранс» домовитися про коментар не вийшло – упродовж кількох днів там відповідають, що все начальство перебуває на виїздах у справах, та «переадресовують» до АТП. Однак і тамтешнім посадовцям не до нас…

Як пояснює начальник відділу транспорту управління енергетики, транспорту, зв’язку та розвитку дорожньої комунальної інфраструктури ОДА Андрій Павлюк, ПАТ «Кіцманське АТП» – одне з найбільших в області автотранспортних підприємств-перевізників, і досі жодних скарг на його роботу не надходило. Маршрутів сполученням «Кіцмань-Чернівці» є достатньо, і рейси мали б виконуватися регулярно. Інша річ, коли якийсь маршрут перевізник з певних причин не виконав – у подібних випадках керівництво вживає відповідні заходи. Однак у відділу транспорту немає функції контролю – це прерогатива транспортної інспекції. Стосовно ж розкладу руху автобусів з Кіцманя до Чернівців, то, за словами Андрія Павлюка, після 17.00 з райцентру Кіцмань до Чернівців здійснюються рейси о 17.20, 17.45, 18.20, 18.45 та 19.20. Чому їх не було 18 квітня, треба з’ясовувати. Саме тому радимо нашому читачу особисто звернутися до відділу транспорту (приміщення ОДА, 4 поверх, кабінет 442) та до транспортної інспекції.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata