Для дітей з особливими потребами таборів на Буковині немає

Для дітей з особливими потребами таборів на Буковині немаєПро це повідомив на прес-конференції, присвяченій організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей у нинішньому році начальник управління у справах сім’ї, молоді та з гендерних питань Департаменту освіти і науки, молоді і спорту ОДА Олександр Довганич. Він зазначив, що жоден з діючих закладів відпочинку та оздоровлення не готовий прийняти таку категорію відпочивальників.

Адже для цього необхідна спеціальна матеріальна база. Тож, як і в попередні роки, діток з особливими потребами можна оздоровити у санаторії «Зелені пагорби», що розташований у с. Виженка Вижницького району. Там вони лікуються і відпочивають разом зі своїми матерями.

Разом з тим, за словами Олександра Довганича, питання оздоровлення дітей з особливими потребами на часі, і влада вирішуватиме їх найближчим часом. До того ж, у області є дитячі табори, території яких наразі занедбані та які давно не приймають дітей, але або передати їх у підпорядкування Департаменту відмовляється громада ( «Лісова казка», Сокирянський район), або тривають судові тяжби стосовно повернення дитячих закладів літнього оздоровлення та відпочинку у власність держави («Дністер Буковини», Заставнівський район).

Наразі розпочалася перевірка готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до роботи в літній період, яка триватиме до 19 травня. Цьогоріч працюватимуть 445 закладів, з яких 14 – позаміських стаціонарних закладів, 391 – пришкільних таборів з денним перебуванням, 11 наметових та 29 закладів праці та відпочинку. За час літньої оздоровчої кампанії 2013 року оздоровленням та відпочинком планується охопити 56300 дітей Чернівецької області. На ці цілі буде виділено 21 млн. грн. Позитивним для батьків майбутніх відпочивальників є тенденція до зменшення вартості путівки на оздоровлення – цього року вона становить 1668, 84 грн. ( минулого року – 1711, 5 грн.)

Світлина www.fl-life.com.ua

peredplata