Начальник буковинської міліції розповів про стосунки з головою Чернівецької ОДА

Начальник буковинської міліції розповів про стосунки з головою Чернівецької ОДАНачальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов нарешті зустрівся з місцевими ЗМІ. Він вручив ключі від автомобілів дільничним інспекторам та відкрив оновлений прес-центр УМВС. Головний міліціонер Буковини розповів про результати роботи органів внутрішніх справ за 4 місяці поточного року та відповів на численні запитання журналістів.

Також розповів про стосунки з керівником ОДА Михайлом Папієвим, події навколо управління капітального будівництва ОДА, розслідування справи про вбивство солдата строкової служби в Сторожинецькому районі, ротацію кадрового складу ОВС, боротьбу з хабарниками, гральним бізнесом, «справу афганців», підробку печатки та ситуацію навколо ТВА, вибух в медичному університеті, стеження за народним депутатом тощо.

Демидов про конфлікт між ним та Папієвим висловився по-філософськи – мовляв, конфлікт існує лише тоді, коли він існує. Михайло Папієв виконує свою роботу та має своє підпорядкування, а міліція має свою роботу та своє підпорядкування. Відповів, що міліція поза політикою. А для нього, як юриста, на першому місці є дотримання закону. «Якщо він порушується, наша робота реагувати на ці факти,» – сказав Олександр Демидов.

Стосовно кримінального провадження та «нашумілих» подій навколо управління капітального будівництва ОДА та родини Карвацьких пояснив, що наразі нікого конкретного ні в чому не звинувачують, адже у нашій країні існує презумпція невинності, а винуватість встановлює суд. Керівника доповнив начальник слідчого управління Валентин Сухар. Він пояснив, що нагляд за дотриманням законності у використанні бюджетних коштів здійснювався завше, і наразі співробітники економічного блоку разом з фінінспекцією провадять роботу на десятках об’єктів, які ремонтувалися чи зводилися за державні кошти підрядними організаціями за розпорядження УКБ ОДА в період з 2009-2011 р. р. ( їх близько 80, що це за об’єкти названо не було – ЧАС). До кінця червня фінінспекція обіцяє завершити перевірку, і лише після проведення слідчих дій правоохоронці «матимуть конкретне рішення і результат».

Справа про вбивство солдата у липні минулого року належить до розряду складних. Кримінальна справа за ч.1 ст. 115 КК України порушена, прокуратурою вирішено її підслідність та спрямовано до УМВС. Вже проведено багато експертиз, але виникло чимало ускладнень у роботі, навіть стосовно попереднього огляду місця події, який проводився не міліцією. Справа перебуває на контролі у ГПУ та МВС, злочин вважається не розкритим.

Цікавою є думка Олександра Демидова щодо звернення ветеранів Афганістану стосовно діяльності керівника госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни. «Доповідаю, що ситуація там двояка. Ми звернулися до голови УСВА…,» – заявив головний міліціонер. Звернення, мовляв, ним не підписане, а отже, вважається анонімним і не розглядається…

У зв’язку з вибухом у медичному університеті справа, порушена за незаконне поводження з гранатою, також закрита: нема, мовляв, суб’єкта злочину, бо ж він загинув. І нічого не сказано про людину, яка спровокувала цей конфлікт – співробітника вишу, котрий очолював садово-городнє товариство після головування в ньому П. Кожемякіна і котрого, подейкують, звільнили з роботи заднім числом. Що ж, честь закладу…

Про стеження за народним депутатом під час акції у Чернівцях «Вставай, Україно!» журналісти не дізналися нічого нового. Просто, мовляв, співробітники ОВС «опинилися не в той час та не в тому місці». Насправді вони проводили санкціоновану оперативну роботу і діяли в правовому полі. Просто ситуація вийшла банальною. А ось коли народні депутати самостійно відкрили багажник автомобіля – їхні дії вступили в конфлікт з діючим законом. Тому й було відкрито кримінальне провадження. На запитання, чому оперативники одразу не представилися та не пояснили депутатам мету своїх дій, начальник буковинської міліції відповів, що є підрозділи, котрі «працюють під прикриттям і документів не мають права показувати. Вони не носять форму та не пересуваються автомобілями з надписами «Міліція»», однак їхня діяльність провадиться згідно закону «Про оперативно-розшукову діяльність» та таємними розпорядженнями.

peredplata